Connect with us

Vesti

Čanak: Država je napravila grešku što Jovanu Stojković i ostale uhapšene nije zadržala na robiji

Published

on

Političar Nenad Čanak je gostujući na televiziji Kurir u emisiji “Usijanje” rekao da je država Srbija napravila veliku grešku jer je nedavno hapšenu dr.Jovanu Stojković, Tamaru Bradić i još tri žene pustila da se brane sa slobode.

Na pitanje voditeljke ove emisije, po kom pravnom osnovu je policija trebala da zadrži pet uhapšenih žena, Nenad Čanak je odgovorio da on to ne zna, jer on nije pravnik, ali da on ipak smatra da su sve te žene trebale biti pohapšene i utamničene. Neverovatno je da se političar, koji se nekada zalagao za najviši stepen demokratije i slobode, sada zalaže za ukidanja prava na slobodu govora i mišljenja i poziva na hapšenje svih koji se usude da iznesu drugačije mišljenje.

Nenad Čanak je takođe u ovom gostovanju rekao kako se on zalaže za obaveznu, odnosno prisilnu vakcinaciju svih državljana Srbije, a da bi oni koji to odbiju trebali da budu kažnjeni. S obzirom da znamo da su se u “fašizmu” upotrebljavale prisilne metode nad građanima, pitamo se šta se to dogodilo Nenadu Čanku, koji se uvek predstavljao kao veliki protivnik fašizma, a sada zagovara upravo fašističke metode delovanja.

Moramo se osvrnuti i na samu Kurirovu emisiju Usijanje i na voditeljku ove emisije koja je dr. Jovanu Stojković, Tamaru Bradić i ostale žene koje su bile privođene nazvala “antivakserima” i na taj način im zalepila etiketu i nacrtala metu na čelu.

Inače Kurir nije jedino glasilo koje je ove žene nazivalo antivakserima, to su radili i drugi mediji koji su bliski režimu i koji se vode onom dobro poznatom krilaticom NATO-a i njihovog specijalnog odeljenja za propagandu, a koja glasi: “hiljadu puta izgovorena laž, na kraju postaje istina”.

I tako sada imamo kranje neobičnu situaciju u srpskim medijima, gde iz Pokreta Živim za Srbiju uporno ponavljaju da oni nisu protiv vakcina i vakcinacije, već da se samo zalažu za “slobodu izbora” odnosno za pravo svakog čoveka, da sam odluči da li će se vakcinisati ili neće. Ali koliko se god oni pozivaju na Ustav Republike Srbije i govore da se zalažu za “slobodu izbora” razni mediji im sve više lepe etiketu takozvanih “antivaksera”, a pojedini čak i otvoreno likuju i služe se brutalnim prljavim lažima.

Tako imamo situaciju da je nedavno, veliki broj ovih medija preneo lažnu vest, kako se navodno dr. Jovana Stojković vakcinisala vakcinom protiv covida-19. Iz pokreta Živim za Srbiju su odmah demantovali ove navode i rekli su da se radi o brutalnoj laži i izmišljotini, ali te njihove demante ovi mediji nisu preneli, već su nastavili da i dalje šire ovu lažnu i neistinitu vest, o navodnoj vakcinaciji dr. Jovane Stojković.

Vesti

Vesna Vasiljević pripadnica MUP-a, koja je danas uhapšena, nasilno odvedena u psihijatrijsku bolnicu Laza Lazarević

Published

on

Vesna Vasiljević, aktivni pripadnik MUP-a, koja je javnosti objavila informacije o mobingu i protivzakonitim radnjama u MUP-u, danas je uhapšena i nasilno smeštena u psihijatrijsku bolnicu Laza Lazarević.

Podsećamo Vas da je danas Vesna Vasiljević uhapšena zajedno sa Bojanom Savićem, osnivačem Građanske Patrole, koji je stao u njenu zaštitu, zajedno sa narodnim pokretom UNS.

Dok ovo pišemo ispred bolnice Laza Lazarević se nalaze pripadnici Građanske Patrole i pripadnici UNS-a, koji pozivaju sve koji su u mogućnosti da dođu ispred bolnice, kako bi se izvršio pritisak naroda na režim.

Bojan Savić tvrdi da je Vesna Vasiljević, sasvim normalna žena, koja je do danas normalno radila u MUP-u, gde je radila na izdavanju ličnih karata i ostale dokumentacije. On tvrdi da je sve ovo organizovano od strane policije, kako bi prikrili svoje nezakonite radnje.

Continue Reading

Vesti

REPRESIJA: Bojan Savić uhapšen, podnešena mu krivična prijava zbog ometanja službenog lica

Published

on

Pre otprilike tri sata, policija je uhapsila osnivača Građanskih Patrola Bojana Savić, zbog toga što je branio aktivnu radnicu MUP-a, Vesnu Vasiljević koja je na poslu trpela mobing i koja je takođe uhapšena.

Bojan Savić je u policijskoj stanici Voždovac zadržan oko 4 sata, gde mu je podnešena krivična prijava zbog navodnog “ometanja službenog lica”.

Celo vreme, ispred policijske stanice su bili pripadnici Ujedinjenog Naroda Srbije, Srđan i Aca, koji su pozivali narod da se okupi ispred policijske stanice u Voždovcu, kako bi se Bojanu Saviću pružila podrška.

Inače, Vesnu Vasiljević, pripadnicu MUP-a, koja je takođe uhapšena, policija je sa vozilom hitne pomoći odvezla na nepoznatu lokaciju.

Bojan Savić je tek nakon izlaska iz policijske stanice saznao da je Vesna Vasiljević, aktivna pripadnica MUP-a, odvedena sanitetom u nepoznatom pravcu.

Dok ovo pišemo, Bojan Savić i Ujedinjeni Narod Srbije su krenuli u potragu za Vesnom Vasiljević, jer sumnjaju da je režim spreman čak i na ubistvo gospođe Vesne Vasiljević, kako bi zataškali svoje protivzakonite radnje.

Continue Reading

Vesti

U Srbiji uvedene COVID propusnice, stupaju na snagu od Subote u 22h.

Published

on

U Srbiji su uvedene COVID propusnice i one stupaju na snagu od Subote od 22:00h.

Covid propusnice će od subote uveče, biti obavezne u svim kafićima, restoranima, kafanama, klubovima, diskotekama, splavovima, kladionicama, pečenjarama i svim mestima na koje nije obavezno da se bude.

Kako je izjavila premijerka Ana Brnabić, od Subote uveče će sve inspekcijske službe, kao i komunalna milicija krenuti sa pooštrenom kontrolom svih ugostiteljskih objekata. Ona dodaje da se pooštravanje kontrole neće odnositi samo na ugostiteljske objekte gde je potrebna COVID propusnica, već i na trgovinske i ostale objekte, gde je obavezno nošenje maski i držanje rastojanja.

covid propusnice

ŠTA JE POTREBNO DA BI SE UŠLO U UGOSTITELJSKI OBJEKAT:

Da bi ste mogli da uđete u neki ugostiteljski objekat, biće vam potreban jedan od četri dokaza.

Za one koji su vakcinisani:

Za vakcinisane je potrebno da pokažu dokaz o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine koja se mora primiti nakon 210 dana.

Za nevakcinisane:

Nevakcinisani mogu ući u ugostiteljske objekte sa PCR testom koji nije stariji od 72 sata, antigenskim testom koji nije stariji od 48h i dokazom o preležanom kovidu u poslednjih 7 meseci.

KOVID REDARI ĆE MOĆI DA TRAŽE LIČNE KARTE:

Premijerka Srbije, Ana Brnabić je na konferenciji za novinare izjavila da će osobe zadužene za kontrolu covid propusnica, moći da legitimišu građane i da će Vlada Srbije u ovih nekoliko dana doneti posebnu uredbu za to.

Po zakonu Republike Srbije legitimisanjem je do sada mogla da se bavi samo policija, vojna policija, komunala milicija i slične službe, a sada imamo novost da će to ovlašćenje imati i takozvani covid redari.

Continue Reading

Facebook

Trending