in

Radnici Centra za socijalni rad prave lažne profile na društvenim mrežama pa se dopisuju sa decom.

Do sada smo znali da policija ima običaj da preko grupa na društvenim mrežama prati šta ljudi pišu, ali nikome nije palo na pamet da se ovom špijunskom metodom koriste i radnici Centara za socijalni rad i na taj način špijuniraju decu.

Stručnjaci iz socijalnih i društvenih oblasti, ali i pravnici tvrde da Centri za socijalni rad ne bi trebalo da se bave ovakvim radnjama jer oni po zakonu na to nemaju pravo.

Ovakve radnje su karakteristične za policiju i tajne službe, ali ne i za CZSR koji po zakonu nemaju pravo da se bave istražnim radnjama, već su tu da bi pomagali socijalno ugroženim ljudima i pružali druge usluge socijalnog tipa.

NAKON PRIJAVE DIREKTORKE ŠKOLE CZSR JOJ ŠPIJUNIRAO DECU, PA POKRENUO POSTUPAK:

Naša sagovornica koja je želela da ostane anonimna zbog straha od moguće osvete, tvrdi da se njoj i njenom detetu dogodilo upravo ovo.

Kako ona tvrdi sve se dogodilo nakon njene svađe sa direktorkom škole, koja je nju i njeno dete prijavila Centru za socijallni rad.

Nakon toga je usledio poziv od gradskog CZSR-a, gde sam sa svojim detetom morala da odem na razgovor. Tamo sam se osećala vrlo neprijatno jer su radnice prema meni i mom detetu bile neprijateljski raspoložene i jasno se videlo da su na strani direktorke škole, a ne na strani mog deteta.

Nakon tog mukotrpnog i neprijatnog razgovora, rekli su mi da će se konsultovati sa školom, te da će me uskoro pozvati na novi razgovor. Moram da napomenem da su radnice centra, umesto da zastupaju interese deteta, otvoreno zastupale interese direktorke škole, što je meni bilo neshvatljivo.

Nakon par dana sin mi je rekao, da mu je neko njemu nepoznato dete poslalo zahtev za prijateljstvo na fejsbuku i da se raspitivalo o dešavanjima u školi. Sa tog profila su mom sinu stalno stizale poruke vezane za ta dešavanja u školi i ta osoba sa druge strane ga je nagovarala i provocirala da piše o tome.

Nekoliko dana nakon tih događaja ponovo sam dobila poziv u CZSR i ponovo sam doživela vrlo neprijatnu situaciju. Radnici CZSR su nam postavljali indetična pitanja kao što su postavljana sa onog tajanstvenog facebook profila, a rezultat svega je bio, da je protiv mene i mog deteta pokrenut korektivni nadzor.

Uzalud sam radnicima CZSR ponavljala da je direktorka škole izvršila verbalno nasilje nad mojim detetom, oni su bili na njenoj strani i štitili njena prava umesto prava mog deteta, čak mi je jedna od njih i pretila oduzimanjem deteta u hraniteljsku porodicu.

Nakon ovoga, onaj tajanstveni nalog koji je mom detetu slao poruke i propitivao ga i provocirao je ugašen i više ga nisam mogla naći na facebooku. Sumnjam da su se iza tog naloga krili radnici CSZR, jer su pitanja koja su nam postavljali bila ista kao i pitanja koja je mom detetu postavljala osoba sa tog lažnog profila.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
marinika-tepic-o-vucicevoj-poseti-jagodini-i draganu-markovicu-palmi

Marinika Tepić: Vučićeva poseta Jagodini je direktna poruka tužilaštvu da odustane od gonjenja Palme

šešelj-optužio-đinđića-za-ubistvo-slavka-ćuruvije-i-ivana-stambolića

(Video) Šešelj optužio Đinđića za Stambolićevo i Ćuruvijino ubistvo