Connect with us

Društvo

Radnici Centra za socijalni rad prave lažne profile na društvenim mrežama pa se dopisuju sa decom.

Published

on

Do sada smo znali da policija ima običaj da preko grupa na društvenim mrežama prati šta ljudi pišu, ali nikome nije palo na pamet da se ovom špijunskom metodom koriste i radnici Centara za socijalni rad i na taj način špijuniraju decu.

Stručnjaci iz socijalnih i društvenih oblasti, ali i pravnici tvrde da Centri za socijalni rad ne bi trebalo da se bave ovakvim radnjama jer oni po zakonu na to nemaju pravo.

Ovakve radnje su karakteristične za policiju i tajne službe, ali ne i za CZSR koji po zakonu nemaju pravo da se bave istražnim radnjama, već su tu da bi pomagali socijalno ugroženim ljudima i pružali druge usluge socijalnog tipa.

NAKON PRIJAVE DIREKTORKE ŠKOLE CZSR JOJ ŠPIJUNIRAO DECU, PA POKRENUO POSTUPAK:

Naša sagovornica koja je želela da ostane anonimna zbog straha od moguće osvete, tvrdi da se njoj i njenom detetu dogodilo upravo ovo.

Kako ona tvrdi sve se dogodilo nakon njene svađe sa direktorkom škole, koja je nju i njeno dete prijavila Centru za socijallni rad.

Nakon toga je usledio poziv od gradskog CZSR-a, gde sam sa svojim detetom morala da odem na razgovor. Tamo sam se osećala vrlo neprijatno jer su radnice prema meni i mom detetu bile neprijateljski raspoložene i jasno se videlo da su na strani direktorke škole, a ne na strani mog deteta.

Nakon tog mukotrpnog i neprijatnog razgovora, rekli su mi da će se konsultovati sa školom, te da će me uskoro pozvati na novi razgovor. Moram da napomenem da su radnice centra, umesto da zastupaju interese deteta, otvoreno zastupale interese direktorke škole, što je meni bilo neshvatljivo.

Nakon par dana sin mi je rekao, da mu je neko njemu nepoznato dete poslalo zahtev za prijateljstvo na fejsbuku i da se raspitivalo o dešavanjima u školi. Sa tog profila su mom sinu stalno stizale poruke vezane za ta dešavanja u školi i ta osoba sa druge strane ga je nagovarala i provocirala da piše o tome.

Nekoliko dana nakon tih događaja ponovo sam dobila poziv u CZSR i ponovo sam doživela vrlo neprijatnu situaciju. Radnici CZSR su nam postavljali indetična pitanja kao što su postavljana sa onog tajanstvenog facebook profila, a rezultat svega je bio, da je protiv mene i mog deteta pokrenut korektivni nadzor.

Uzalud sam radnicima CZSR ponavljala da je direktorka škole izvršila verbalno nasilje nad mojim detetom, oni su bili na njenoj strani i štitili njena prava umesto prava mog deteta, čak mi je jedna od njih i pretila oduzimanjem deteta u hraniteljsku porodicu.

Nakon ovoga, onaj tajanstveni nalog koji je mom detetu slao poruke i propitivao ga i provocirao je ugašen i više ga nisam mogla naći na facebooku. Sumnjam da su se iza tog naloga krili radnici CSZR, jer su pitanja koja su nam postavljali bila ista kao i pitanja koja je mom detetu postavljala osoba sa tog lažnog profila.

Društvo

Školsko obrazovanje ne može nadoknaditi zdrav razum

Published

on

Režimska voditeljka Jovana Jeremić, koja trenutno radi na režimskoj televiziji PINK, ničim izazvana isprozivala svoju koleginicu Jovanu Joksimović.

Jovana Jeremić, antitalenat za medije i novinarstvo, ali super talenat za hvaljenje naprednog režima, Aleksandra Vučića i samopromociju, ponovo po ko zna koji put zgražava javnost Srbije svojim malograđanskim izjavama.

Jovanica je na plaćenoj konferenciji za medije malo govorila o sebi, u stilu… hvalite me usta moja, a onda je spomenula i svoju koleginicu Jovanu Jeremić, naravno sa visine, onako odvratno, naprednjački kako to samo ona ume.

Jovana Joksimović meni nije konkurencija, razlika između mene i nje je ogromna, pre svega u školi, ja sam završila pravni fakultet, a pitajte nju šta je ona završila prokomentarisala je Jovana Jeremić.

Poznati američki glumac Stiven Sigal je govorio o tome da je jedna od odlika neostvarenih, prostih i samoživnih ljudi, da se hvale svojim školskim obrazovanjem. On je tom prilikom citirao staru japansku poslovicu koja glasi: Školsko obrazovanje ne može da nadoknadi zdrav razum.

BONUS SLIKA: KEŠ, KOLICA i JOVANJICA:

keš kolica i jovanjica - jovana jeremić - aleksandar vučić - jovanjica
Continue Reading

Društvo

Boris Tadić je izgubio izbore nekoliko meseci nakon što je ugostio Džoni Depa, da li se istorija ponavlja ?

Published

on

Proslavljeni glumac Džoni Dep je pre nekoliko dana posetio Srbiju, a ugostio ga je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, što je medijski propraćeno na visokom nivou.

Inače ovo nije prvi put da Džoni Dep dolazi u Srbiju, a nije mu ni prvi put da gostuje u predsedništvu Srbije.

Džoni Dep je pre desetak godine imao sličnu turneju po Srbiji, tada je takođe bio gost u predsedništvu Srbije, samo što je tada predsednik Srbije bio Boris Tadić.

predsednik srbije boris tadic i glumac dzoni dep

Kada je Džoni Dep bio u poseti Borisu Tadiću, bilo je to nekoliko meseci pre početka izbora, ali Džoni Dep tada nije doneo sreću Borisu Tadiću, jer je nekoliko meseci kasnije poražen na izborima od Tomislava Nikolića.

Da li je ovo samo slučajnost ili se istorija ponavlja, ostaje nam da vidimo za nekoliko meseci, kada budu održani izbori u Srbiji.

Continue Reading

Društvo

Med u Srbiji poskupeo za neverovatnih 100%

Published

on

U Srbiji će ove godine prinos meda biti manji od 70 do 75 odsto, a neki pčelari ga uopšte neće ni imati.

Sve se ovo dešava zbog loših klimatskih uslova i to je u kombinaciji sa lošom finansijskom situacijom u zemlji, dovelo do toga da med poskupi za čak 100 odsto.

Jedino neće biti smanjen prinos suncokretovog meda, koji je takođe odličan za upotrebu, ali ga potrošači ređe kupuju, jer svi traže isključivo bagremov med, koga će ove godine biti veoma malo.

bagremov med poskupeo za 100%

Veoma je čudno da će Srbija i pored velike nestašice meda i ove godine, izvesnu količinu meda prodati Evropskoj Uniji, koja je inače i najveći potršač, ali je bilo i ponuda i od Kineza, koji su takođe zainteresovani za Srpski med.

Srbija je u 2020. godini. ostvarila najveći priliv od izvoza domaćeg meda, više od 15miliona eura, a 2013. godine. je bio najveći izvoz, kada je EU prodato po bagatelnoj ceni, čak 3300 tona, najkvalitetnijeg prirodnog meda.

Zanimljiva je i informacija da je u toku najveće nestašice meda u Srbiji ove godine, uhapšen najveći falsifikator meda, koji je od prodaje lažnog, tj. veštačkog meda, zaradio milione eura. A sem što su zaradili od prodaje lažnog meda, oni su i utajili porez od čak 500.000 eura

Continue Reading

Facebook

Trending