in

Totalna cenzura interneta u Srbiji i gaženje slobode i ljudskih prava

Ako mislite da se internet cenzuriše samo u diktatorskim zemljama poput Severne Koreje i da je to u evropskim državama nemoguće onda se grdno varate, jer je trenutno upravo u Srbiji na snazi brutalna cenzura interneta i gaženje slobode i ljudskih prava.

Ako imate MTS-ov internet i preko njega sa svojim računarom pokušate da uđete u neku od stranih kladionica kako bi ste se kladili dočekaće vas neprijatno iznenađenje. Dočekaće vas obaveštenje da konekcija nije sigurna, te da samim tim ni sajt nije siguran, (vidi sliku ispod).

Ako ste baš uporni i kliknete na dugme advanced, pa onda na link nastavi ka kladionici bet.365 dočekaće vas nova poruka, ovog puta to je poruka od Telkoma Srbije, Mts, Vipa ili Telenora, sve u zavisnosti ko vam je provajder.

Na toj poruci će pisati da je pristup tom sajtu onemogućen i da je zakonom zabranjeno učestvovanje u igrama na sreću koja priređuju neovlašćena lica. (vidi sliki ispod)

Brutalno gaženje slobode i ljudskih prava:

Kao što možete videti cenzura interneta i gaženje slobode postoje i u Srbiji i sprovode se nezakonito i protivustavno.

Na poruci koju provajderi ostavljaju, jasno piše da je zakonom zabranjeno učestvovanje u igrama na sreću, ali ne piše koji je to tačno zakon i koji član zakona, a ne piše jer ovo nema veze sa nelegalnim klađenjem već se radi o legalnim kladionicama koje nisu registrovane u Srbiji i zbog toga vam internet provajderi protivustavno zabranjuju da se sa svojim novcem kladite kod njih.

Više je nego jasno da kladionice poput bet365, williamhill, 1xbet i mnoge druge svetske kladionice nisu nelegalne i sve rade po zakonu, ali se partija i bratija odlučila da ih sve zabrani u Srbiji i da vas primora da se kladite samo u bratijskim i kumovskim kladionicama.

Jasno je da svetske kladionice igračima daju mnogo bolje uslove za klađenje i daleko veće kvote, ali vi to ne možete da iskoristite, jer vam je partija i bratija to zabranila. Uz pomoć državnih institucija i internet provajdera primorala vas je da svoj novac stavite u njihov džep i da morate da se kladite po malim kvotama i nepovoljnim uslovima.

Već su se i ranije mnogi vlasnici naših kladionica dovodili u vezu sa vladajućom srpskom naprednom strankom, pa je onda i više nego jasno zbog čega su svi internet provajderi preduzeli ove diktatorske metode i krenuli u brutalnu cenzuru interneta, naravno, da bi se napunili džepovi partije i bratije.

Sajt Luftika.rs je već pisao o tome da iza jedne od najvećih kladionica u Srbiji, MaxBet, stoji brat Aleksnadra Vučića, Andrej Vučić, a taj članak možete videti ovde.

[bsa_pro_ad_space id=1]

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Loading…

0
vuk-jeremić-narodna-stranka

Jeremić: Naprednjaci mesečno kradu stotine miliona eura iz budžeta, svi su postali milioneri i milijarderi, biće revanšizma

hrvatska-nabavlja-rafale

Hrvatska: Nećemo dozvoliti da nam Vučićeva Srbija izigrava regionalnog policajca sa raspadnutim migovima, stižu moćni rafali