in

Već je odlučeno: pitanje je sekunde kada će COVID propusnice stupiti na snagu u Srbiji

Kako saznaje naš portal uvođenje kovid propusnica u Srbiji je već gotova stvar i one bi trebalo da budu uvedene početkom ove nedelje.

Premijerka Ana Brnabić je još prošle nedelje, razgovarala sa obdusmanom i on je krenuo sa pisanjem rešenja koje se odnosi na covid propusnice. Čim to rešennje bude gotovo, covid propusnice će moći da stupe na snagu na čitavoj teritoriji Srbije.

Gde će sve važiti covid propusnice:

Covid propusnice će važiti na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj ljudi, a gde nije nužno da se bude. To znači da bez kovid propusnice nećemo moći da uđemo u kafiće, diskoteke, kafane, kladionice, koncerte, javne priredbe na sportske događaje i na još puno sličnih mesta.

Bez covid propusnica i dalje će moći da se ulazi u prodavnici, domove zdravlja, bolnice, ali se može očekivati da će u bolnicama vakcinisani pacijenti imati prednost nad nevakcinisanim pacijentima.

Još uvek nije jasno da li će se bez covid propusnica moći ulaziti u javne ustanove poput, banke, distribucije, opštine i sl. ili će nam i ovde biti potrebne kovid propusnice.

covid propusnice srbija

Kako će izgledati covid propusnice:

Kovid propusnice bi trebale da budu slične bus plus karticama. Na sebi bi trebalo da sadrže čip, ime i prezime, JMBG i sliku vakcinisane osobe. Inače baze podataka za kovid propusnice su već spremne i mogu za nekoliko sati da se puste u rad.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
Ana brnabić lajkovala status marinike tepić

Ana Brnabić lajkovala objavu Marinike Tepić u kojoj Marinika obećava Aleksandru Vučiću da će biti uhapšen

med-poskuepo-100-odsto

Med u Srbiji poskupeo za neverovatnih 100%