Connect with us

Vesti

Dačić: saslušaćemo sve predloge opozicije, ali pomoću dijaloga nećete doći na vlast.

Published

on

Ivica Dačić, predsednik skupštine Srbije, izjavio je da je vlada spremna da sasluša sve predloge za poboljšanje izbornih uslova, ali nijedan izborni uslov ne može da nadoknadi nedostatak podrške, jer dijalog neće birati ko će biti na vlasti.

Dačić je rekao da bi 1. marta trebalo da održi video konferenciju sa Dejvidom Mekalisterom, predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, tog dana neće učestvovati predstavnici političkih partija, ali bi oni trebalo da počnu u drugoj polovini meseca.

„Oni (Evropski parlament) ovo vide kao početak međugrupnih aktivnosti dijaloga, ali sastanci sa strankama, neke su glasale za pregovore uz pomoć Evropskog parlamenta, a neke su protiv, održaće se tek nakon naših početnih razgovora rekao je Ivica Dačić.

Na pitanje kada može da počne da razgovara sa strankama, da li je to moguće u martu, odgovorio je da će se to dogoditi u martu, najverovatnije u drugoj polovini meseca.

Ponovio je da je neophodno definisati format – ko će učestvovati, dodajući da je dužan da sasluša predloge stranaka koje ne žele da stranci učestvuju u dijalogu u vezi sa izbornim uslovima.

Dačić je naglasio: „Ovo je međupartijski dijalog pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije, a u njemu će učestvovati kao posrednici i predstavnici Evropske unije.

Kako je rekao, sve strane će biti obaveštene o vremenu sastanka, i svim mogućim temama.

Dačić je rekao: “Ne možemo razgovarati na osnovu principa političkih džuboksa i izvora želja. Ne možemo analizirati svaki predlog koji se pojavi. Opozicija pruža deset platformi i verzija.”

Razmotrićemo svaki izveštaj koji dođe iz EU:

Govoreći o izveštaju o Srbiji koji je usvojio Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta, Dačić je rekao: „Važno je videti šta drugi misle“, ali je rekao i da Srbija nije članica Evropske unije i da nema uticaja o Evropskoj uniji i radu te njihove agencija.

Spremni smo da pregledamo svaki izveštaj koji je podneo Brisel i ocenimo ga “, rekao je Dačić i naglasio da Srbija vodi nezavisnu politiku i da tačan tekst nije objavljen jer je amandman sada usvojen.

Povodom kritike izveštaja prema agresivnom rečniku srpskog parlamenta i zastrašivanju političkih protivnika, rekao je da do sada nije izrekao nikakve mere delegatima.

Dačić je rekao: „Kriviću Evropski parlament za neke vrlo radikalne stavove, čak i antisrpske stavove, ti se stavovi mogu čuti na njegovim sastancima, predsedavajući treba da reaguje“.

Naveo je primer gde je neko rekao da je srećan što Srbija nije otvorila nijedno novo poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom, to je slučaj.

“Nadam se da nema potrebe za preduzimanjem bilo kakvih mera, ali ako otvorimo oči na mestima poput Brisela, Strazbura, Vašingtona, Moskve ili Pekinga, ovo neću podržati. Neka svi vode računa o svojim brigama”, istakao je Dačić.

Govoreći o radu Skupštine Srbije, rekao je da ovo nije Narodna biblioteka i pozorište, a tamošnja publika je nečujno aplaudirala.

Dačić je rekao: “Članovi skupštine imaju pravo da kažu šta hoće, jer ih bira narod. Ne može odgovoriti nikome, osim ljudima na izborima.”

Click to comment

Vesti

Vesna Vasiljević pripadnica MUP-a, koja je danas uhapšena, nasilno odvedena u psihijatrijsku bolnicu Laza Lazarević

Published

on

Vesna Vasiljević, aktivni pripadnik MUP-a, koja je javnosti objavila informacije o mobingu i protivzakonitim radnjama u MUP-u, danas je uhapšena i nasilno smeštena u psihijatrijsku bolnicu Laza Lazarević.

Podsećamo Vas da je danas Vesna Vasiljević uhapšena zajedno sa Bojanom Savićem, osnivačem Građanske Patrole, koji je stao u njenu zaštitu, zajedno sa narodnim pokretom UNS.

Dok ovo pišemo ispred bolnice Laza Lazarević se nalaze pripadnici Građanske Patrole i pripadnici UNS-a, koji pozivaju sve koji su u mogućnosti da dođu ispred bolnice, kako bi se izvršio pritisak naroda na režim.

Bojan Savić tvrdi da je Vesna Vasiljević, sasvim normalna žena, koja je do danas normalno radila u MUP-u, gde je radila na izdavanju ličnih karata i ostale dokumentacije. On tvrdi da je sve ovo organizovano od strane policije, kako bi prikrili svoje nezakonite radnje.

Continue Reading

Vesti

REPRESIJA: Bojan Savić uhapšen, podnešena mu krivična prijava zbog ometanja službenog lica

Published

on

Pre otprilike tri sata, policija je uhapsila osnivača Građanskih Patrola Bojana Savić, zbog toga što je branio aktivnu radnicu MUP-a, Vesnu Vasiljević koja je na poslu trpela mobing i koja je takođe uhapšena.

Bojan Savić je u policijskoj stanici Voždovac zadržan oko 4 sata, gde mu je podnešena krivična prijava zbog navodnog “ometanja službenog lica”.

Celo vreme, ispred policijske stanice su bili pripadnici Ujedinjenog Naroda Srbije, Srđan i Aca, koji su pozivali narod da se okupi ispred policijske stanice u Voždovcu, kako bi se Bojanu Saviću pružila podrška.

Inače, Vesnu Vasiljević, pripadnicu MUP-a, koja je takođe uhapšena, policija je sa vozilom hitne pomoći odvezla na nepoznatu lokaciju.

Bojan Savić je tek nakon izlaska iz policijske stanice saznao da je Vesna Vasiljević, aktivna pripadnica MUP-a, odvedena sanitetom u nepoznatom pravcu.

Dok ovo pišemo, Bojan Savić i Ujedinjeni Narod Srbije su krenuli u potragu za Vesnom Vasiljević, jer sumnjaju da je režim spreman čak i na ubistvo gospođe Vesne Vasiljević, kako bi zataškali svoje protivzakonite radnje.

Continue Reading

Vesti

U Srbiji uvedene COVID propusnice, stupaju na snagu od Subote u 22h.

Published

on

U Srbiji su uvedene COVID propusnice i one stupaju na snagu od Subote od 22:00h.

Covid propusnice će od subote uveče, biti obavezne u svim kafićima, restoranima, kafanama, klubovima, diskotekama, splavovima, kladionicama, pečenjarama i svim mestima na koje nije obavezno da se bude.

Kako je izjavila premijerka Ana Brnabić, od Subote uveče će sve inspekcijske službe, kao i komunalna milicija krenuti sa pooštrenom kontrolom svih ugostiteljskih objekata. Ona dodaje da se pooštravanje kontrole neće odnositi samo na ugostiteljske objekte gde je potrebna COVID propusnica, već i na trgovinske i ostale objekte, gde je obavezno nošenje maski i držanje rastojanja.

covid propusnice

ŠTA JE POTREBNO DA BI SE UŠLO U UGOSTITELJSKI OBJEKAT:

Da bi ste mogli da uđete u neki ugostiteljski objekat, biće vam potreban jedan od četri dokaza.

Za one koji su vakcinisani:

Za vakcinisane je potrebno da pokažu dokaz o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine koja se mora primiti nakon 210 dana.

Za nevakcinisane:

Nevakcinisani mogu ući u ugostiteljske objekte sa PCR testom koji nije stariji od 72 sata, antigenskim testom koji nije stariji od 48h i dokazom o preležanom kovidu u poslednjih 7 meseci.

KOVID REDARI ĆE MOĆI DA TRAŽE LIČNE KARTE:

Premijerka Srbije, Ana Brnabić je na konferenciji za novinare izjavila da će osobe zadužene za kontrolu covid propusnica, moći da legitimišu građane i da će Vlada Srbije u ovih nekoliko dana doneti posebnu uredbu za to.

Po zakonu Republike Srbije legitimisanjem je do sada mogla da se bavi samo policija, vojna policija, komunala milicija i slične službe, a sada imamo novost da će to ovlašćenje imati i takozvani covid redari.

Continue Reading

Facebook

Trending