Connect with us

Vesti

Dačić: saslušaćemo sve predloge opozicije, ali pomoću dijaloga nećete doći na vlast.

Published

on

Ivica-dačić-o-dijalogu-vesti

Ivica Dačić, predsednik skupštine Srbije, izjavio je da je vlada spremna da sasluša sve predloge za poboljšanje izbornih uslova, ali nijedan izborni uslov ne može da nadoknadi nedostatak podrške, jer dijalog neće birati ko će biti na vlasti.

Dačić je rekao da bi 1. marta trebalo da održi video konferenciju sa Dejvidom Mekalisterom, predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, tog dana neće učestvovati predstavnici političkih partija, ali bi oni trebalo da počnu u drugoj polovini meseca.

„Oni (Evropski parlament) ovo vide kao početak međugrupnih aktivnosti dijaloga, ali sastanci sa strankama, neke su glasale za pregovore uz pomoć Evropskog parlamenta, a neke su protiv, održaće se tek nakon naših početnih razgovora rekao je Ivica Dačić.

Na pitanje kada može da počne da razgovara sa strankama, da li je to moguće u martu, odgovorio je da će se to dogoditi u martu, najverovatnije u drugoj polovini meseca.

Ponovio je da je neophodno definisati format – ko će učestvovati, dodajući da je dužan da sasluša predloge stranaka koje ne žele da stranci učestvuju u dijalogu u vezi sa izbornim uslovima.

Dačić je naglasio: „Ovo je međupartijski dijalog pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije, a u njemu će učestvovati kao posrednici i predstavnici Evropske unije.

Kako je rekao, sve strane će biti obaveštene o vremenu sastanka, i svim mogućim temama.

Dačić je rekao: “Ne možemo razgovarati na osnovu principa političkih džuboksa i izvora želja. Ne možemo analizirati svaki predlog koji se pojavi. Opozicija pruža deset platformi i verzija.”

Razmotrićemo svaki izveštaj koji dođe iz EU:

Govoreći o izveštaju o Srbiji koji je usvojio Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta, Dačić je rekao: „Važno je videti šta drugi misle“, ali je rekao i da Srbija nije članica Evropske unije i da nema uticaja o Evropskoj uniji i radu te njihove agencija.

Spremni smo da pregledamo svaki izveštaj koji je podneo Brisel i ocenimo ga “, rekao je Dačić i naglasio da Srbija vodi nezavisnu politiku i da tačan tekst nije objavljen jer je amandman sada usvojen.

Povodom kritike izveštaja prema agresivnom rečniku srpskog parlamenta i zastrašivanju političkih protivnika, rekao je da do sada nije izrekao nikakve mere delegatima.

Dačić je rekao: „Kriviću Evropski parlament za neke vrlo radikalne stavove, čak i antisrpske stavove, ti se stavovi mogu čuti na njegovim sastancima, predsedavajući treba da reaguje“.

Naveo je primer gde je neko rekao da je srećan što Srbija nije otvorila nijedno novo poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom, to je slučaj.

“Nadam se da nema potrebe za preduzimanjem bilo kakvih mera, ali ako otvorimo oči na mestima poput Brisela, Strazbura, Vašingtona, Moskve ili Pekinga, ovo neću podržati. Neka svi vode računa o svojim brigama”, istakao je Dačić.

Govoreći o radu Skupštine Srbije, rekao je da ovo nije Narodna biblioteka i pozorište, a tamošnja publika je nečujno aplaudirala.

Dačić je rekao: “Članovi skupštine imaju pravo da kažu šta hoće, jer ih bira narod. Ne može odgovoriti nikome, osim ljudima na izborima.”

Continue Reading
Click to comment

Vesti

(Video) Šešelj optužio Đinđića za Stambolićevo i Ćuruvijino ubistvo

Published

on

šešelj-optužio-đinđića-za-ubistvo-slavka-ćuruvije-i-ivana-stambolića

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je tokom jutrošnjeg gostovanja u jutarnjem programu Happy televizije, optužio pokojnog premijera Zorana Đinđića da je lično odgovoran za ubistva Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije.

Šešelj je u jutarnjem programu rekao da je Zoran Đinđić odgovoran za niz nerešenih ubistva koja su se desila pre i za vreme vladavine DOS-a.

On je rekao kako je Zoran Đinđić, zajedno sa CIA-e ubio Ivana Stambolića i novinara Slavka Ćuruviju. Vojislav Šešelj tvrdi da Zoran Đinđić nije želeo da Ivan Stambolić bude kandidat na izborima te je organizovao njegovo ubistvo, a kasnije je za to optužio režim i predsednika Slobodana Miloševića.

Šešelj je Zorana Đinđića optužio i za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije za koga je javnost sumnjala da je ubijen od strane tadašnjeg režima, a podsećamo vas da su neki mediji preneli da mu je neposredno pre ubistva pretio tadašnji ministar informisanja, a sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

vučić-pretio-ćuruviji

Continue Reading

Vesti

Marinika Tepić: Vučićeva poseta Jagodini je direktna poruka tužilaštvu da odustane od gonjenja Palme

Published

on

marinika-tepic-o-vucicevoj-poseti-jagodini-i draganu-markovicu-palmi

Marinika Tepić potpresednica Stranke slobode i pravde smatra da je današnji odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u posetu Jagodini i Draganu Markoviću Palmi, koji je osumnjičen za pedofiliju i podvođenje, direktna poruka tužilaštvu da odustane od Markovićevog gonjenja i istrage.

Marinika Tepić tvrdi da je Vučić i ranije na isti ovakav način remetio i zataškavao brojne istrage, pa je podsetila na slične situaciju kada se direktno umešao u istragu za ubistvo Olivera Ivanovića i za osumnjičenog Milana Radojčića tvrdio da je nevin, a nakon njegovog javnog obraćanja tužilaštvo je prekinulo sa daljom istragom protiv Radojčića.

Aleksandar Vučić se takođe mešao i u istragu o padu helikoptera Vojske Srbije i tada je takođe zaštitio Zlatiobora Lončara i Bratislava Gašića koje je javnost smatrala krivim za tu nesreću, nakon Vučićevog javnog obraćanja sve istrage su zaustavljene, a za tu nesreću nikada niko nije odgovarao.

Vučić se takođe umešao i u aferu naplatna rampa u kojoj je stradala Stanika Gligorijević. Tada je Vučić tvrdio da je Zoran Babić nevin i da nije vozio automobil koji je izazvao ovu nesreću. Na video snimku sa naplatne rampe neko je isekao dva minuta snimka koji nikada nisu prikazani sudu, ni javnosti. Vučić je tvrdio da je gledao taj snimak ali da ga ne može predati sudu jer je previše jeziv, kasnije je tvrdio da nikada nije video nikakav snimak.

Marinika Tepić tvrdi da su ovakvi Vučićevi pritisci na tužilaštvo već viđeni i ranije u brojnim aferama i zataškavanjima i da se nakon ovoga gotovo sa sigurnošću može očekivati prekid istrage protiv Dragana Markovića Palme i njegovo oslobađanje.

Continue Reading

Vesti

Zagorka Dolovac ima krivične prijave, a hoće da bude republički javni tužilac

Published

on

zagorka-dolovac-jedini-kandidat-za-mesto-republickog-jvanog-tuzioca

Zagorka Dolovac već punih 12 godina sedi na mestu republičkog javnog tužioca, a kako stvari stoje ona će na tom mestu i ostati, jer je jedini kandidat na listi za izbor republičkog javnog tužioca.

Zadnji rok za prijavu je bio do Petka u ponoć i gle čuda niko se nije prijavio sem Zagorke Dolovac. Postavlja se logično pitanje da li zaista nema nikoga ko bi želeo da bude republički javni tužilac sem Zagorke Dolovac koja se izgleda pretplatila na ovu funkciju.

Već smo shvatili da u Srbiji na izbornim procesima nema ni “d” od demokratije, ali sve ovo počinje da neodoljivo podseća na Severnu Koreju i totalnu diktaturu i zadnji je čas da se zapitamo u kakvoj mi to državi živimo.

Naprednjaci su doneli sijaset štetnih zakona, ali se nisu setili da donesu i jedan po kome bi bilo zabranjeno da neko na istoj funkciji bude doživotno. Naravno, nisu se setili jer su upravo oni ti koji vole da zasednu u fotelju i da u njoj provedu polovinu svoga života, živeći na račun ovog napaćenog naroda.

Dolovac kandidat iako protiv nje postoje krivične prijave:

Jedan od uslova da bi ste mogli da se kandidujete za mesto republičkog javnog tužioca je da niste krivično kažnjavani i da se protiv vas ne vodi bilo kakav krivični postupak.

Podsećamo vas da protiv Zagorke Dolovac postoje nekoliko krivičnih prijava, a mi ćemo ovde pomenuti dve, onu koju je podnela podpresednica SSP Marinika Tepić, zbog krivičnog dela nečinjenja i onu koju je podneo predsednik poketa Dveri Boško Obradović, zbog zloupotrebe službenog položaja i prikrivanja brojnih krivičnih dela.

Boško Obradović kaže da je protiv Zagorke Dolovac podneo krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, jer “namerno gura u fioke brojna krivična dela koja su davno morali biti procesuirana”. Dolovac godinama ne radi svoj posao. Postala je saučesnik u zataškavanju istine o krivičnim delima, koja su počinili najviši državni funkcioneri i zbog toga mora da odgovara “zajedno sa ostalima u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu” rekao je Boško Obradović nakon podnošenja krivične prijave.

Marinika Tepić je krivičnu prijavu protiv Zagorke Dolovac podnela zbog krivičnog dela nečinjenja, jer nije postupala po brojnim krivičnim prijavama koje je Marinika Tepić podnela protiv visokih državnih funkcionera zbog raznih korupcijskih dela i krađu državnog novca.

Imajući u vidu da protiv trenutno jedinog kandidata za mesto republičkog javnog tužioca postoje više krivičnih prijava, postavlja se logično pitanje da li gospođa Zagorka Dolovac uopšte može da se kandiduje za ovu funkciju i da li će njenim ponovnim izborom biti pogažen zakon od strane onih koji bi prvi trebali da ga poštuju i sprovode.

Continue Reading

Trending