in

Do kraja života plaćao kazne zbog 5. Oktobra i nikada se nikome nije požalio

Ljubisav Đokić, poznatiji kao Džo bagerista, jedan od simbola petooktobarskih demonstracija 2000. godine u kojima je srušen režim Slobodana Miloševića, prošle godine je umro u Beogradu u 77. godini, a malo je onih koji znaju, da je Džo do kraja svog života otplaćivao kaznu zbog 5. Oktobra i nikada se nikome nije požalio.

Džou je država, svakog meseca odbijala po 30%, od inonako male penzije zbog navodne štete koju je bagerom pričinio 5. oktobra. Džo nije voleo da priča o ovome, živeo je teško i siromašno do kraja života, a nikada se nikome nije požalio, niti je ikada tražio da mu neko pomogne.

Kada je Džo preminuo prošle godine, njegova porodica nije imala novca za sahranu, već su ljudi preko društvenih mreža skupljali novac za njegovu sahranu.

Niko od političara koji su 5.oktobra došli na vlast, a neki od njih su i danas na vlasti, se nije javio njegovoj supruzi da joj izjavi saučešće ili ponudi pomoć.

Kada je 5. oktobra narod napao RTS, policija ga je grčevito branila, pa su čak počeli i da pucaju, tada je Džo bagerista podigao kašiku svog bagera i naleteo na policiju kako bi zaštitio građane od metaka koji su leteli na sve strane.

Džo je bio učesnik svih protesta i protiv sadašnje vlasti, a stalno je govorio da se razočarao u dosovske političare koji su 5.oktobra uz pomoć naroda došli na vlast.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
jovana-stojkovic

dr Jovana Stojković pozvala opozicione stranke i pokrete na ujedinjenje

bager

Šta su Vučić i žandarmerija hteli da poruče građanima sa vežbom u kojoj oklopno vozilo udara u bager