in

Hrvatska: Nećemo dozvoliti da nam Vučićeva Srbija izigrava regionalnog policajca sa raspadnutim migovima, stižu moćni rafali

U Hrvatskoj se već dugo govori o nabavci novih borbenih aviona, a ovog meseca kao bomba je odjeknula vest da Hrvatska kupuje čak 12 francuskih aviona Rafal.

Hrvatski političari i vojni analitičari kažu da Hrvatska ne sme da dozvoli, da Srbija ponovo bude vojno superiorna sila na Balkanu, jer bi to podgrejalo neugašene političke želje beogradskog političkog establišmenta.

Nećemo dozvoliti da nam Vučićeva Srbija sa prastarim, raspalim migovima 29 izigrava regionalnog policajca i upravo zbog toga nabavljamo jedne od najmoćnijih borbenih aviona, francuske rafale.

KO JE BOLJI SRPSKI MIGOVI 29 ILI HRVATSKI RAFALI:

Svi vojni analitičari i stručnjaci se slažu da su francuski Rafali daleko bolji i moćniji avioni od migova 29 koje poseduje Srbija.

Srpski migovi su u upotrebi još od 1982. godine, dok su Rafali u upotrebi od 2001. godine, pa prema tome, jasno je da su Hrvatski avioni novije proizvodnje u odnosu na srpske migove.

Jedan Rafal košta kao 3,5 migova, odnosno cena jednog Rafala je 100 miliona dolara, dok MIG-29 košta do 30 miliona dolara.

Borbeni radijus francuskog rafala je 1850km, dok je borbeni radijus srpskih migova 1350km.

Takođe avioni Rafal imaju bolje radare, koji imaju domet do 140km, a radari Migova 29 imaju domet do 120km.

Rafali su takođe bolji u vazdušnoj borbi, a ta prednost se posebno vidi u dometu raketa, jer Rafal može dejstvovati sa raketama Meteor do daljine od čak 150km, dok migovi koriste rakete R-77 čiji je domet 80km.

Rafali takođe koriste i rakete Mica dometa 80km, dok su migovi opremljeni raketama R-73 čiji je maksimalni domet 30km.

Svima je jasno da su Rafali daleko bolji i moćniji avioni od Srpskih migova i vreme je da Srbija razmisli o nabavci nekih novijih aviona kao što su SU-27 ili SU-35 , jer će sa migovima izgubiti trku sa Hrvatskom.

[bsa_pro_ad_space id=1]

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Loading…

0
cenzura-interneta-u-srbiji

Totalna cenzura interneta u Srbiji i gaženje slobode i ljudskih prava

zagorka-dolovac-jedini-kandidat-za-mesto-republickog-jvanog-tuzioca

Zagorka Dolovac ima krivične prijave, a hoće da bude republički javni tužilac