Radman: Nećemo sigurno pitati Srbiju i Vučića o slanju vojske na Kosovo, mi nismo u SFRJ nego u EU i NATO

hrvatska_vojska-na-kosovu

Nakon posete Kosovu i Crnoj Gori ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman, bio je gost dnevnika na televiziji HRT 1, on je tom prilikom govorio o trenutno aktuelnom sporu oko slanja Hrvatske vojske na Kosovo.

Srbija mora da shvati geopolitičku realnost, oni moraju shvatiti gde se nalazi Srbija, a gde Hrvatska i tu realnost moraju da prihvate što pre.

Mi o raspoređivanju naših snaga razgovaramo samo sa našim partnerima, saveznicima unutar NATO-a. Ovo što govore političari iz Srbije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin je više nego smešno. Oni izgleda ni posle 30 godina ne shvataju da Hrvatska nije u SFRJ, već je članica EU i najmoćnijeg vojnog saveza na svetu NATO-a.

Mi sigurno nećemo tražiti dozvolu od Vučića i Srbije da bi smo poslali vojsku na Kosovo.

Hrvatska je već odavno priznala nezavisnost Kosova i za nas je ta stvar gotova. U sklopu te odluke mi smo sa Kosovom potpisali puno ugovora o saradnji, kako trgovinskoj, tako i vojnoj.

Što se tiče spornog slanja naših snaga na Kosovo, one se već nalaze tamo, a predsednik je već potpisao naredbu o dodatnom slanju naše vojske i za nas je ta stvar gotova.

Related articles

Jermenski-Huti-raketirali-saudijsku-arabiju-vesti-iz-sveta

Huti iz Jemena raketirali Saudijsku Arabiju, nebo gori

Jermenski Huti su juče uveče na ciljeve oko Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije ispalili više balističkih raketa “Zulfikar” koje imaju domet od oko 700km, a nakon toga i dronove samoubice. Saudijska Arabija je odgovorila američkim PVO sistemom “Patriot PAC3” i tvrde da su obrili sve rakete koje su Huti lansirali. Nad Rijadom je u jednom […]