in

Radman: Nećemo sigurno pitati Srbiju i Vučića o slanju vojske na Kosovo, mi nismo u SFRJ nego u EU i NATO

Nakon posete Kosovu i Crnoj Gori ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman, bio je gost dnevnika na televiziji HRT 1, on je tom prilikom govorio o trenutno aktuelnom sporu oko slanja Hrvatske vojske na Kosovo.

Srbija mora da shvati geopolitičku realnost, oni moraju shvatiti gde se nalazi Srbija, a gde Hrvatska i tu realnost moraju da prihvate što pre.

Mi o raspoređivanju naših snaga razgovaramo samo sa našim partnerima, saveznicima unutar NATO-a. Ovo što govore političari iz Srbije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin je više nego smešno. Oni izgleda ni posle 30 godina ne shvataju da Hrvatska nije u SFRJ, već je članica EU i najmoćnijeg vojnog saveza na svetu NATO-a.

Mi sigurno nećemo tražiti dozvolu od Vučića i Srbije da bi smo poslali vojsku na Kosovo.

Hrvatska je već odavno priznala nezavisnost Kosova i za nas je ta stvar gotova. U sklopu te odluke mi smo sa Kosovom potpisali puno ugovora o saradnji, kako trgovinskoj, tako i vojnoj.

Što se tiče spornog slanja naših snaga na Kosovo, one se već nalaze tamo, a predsednik je već potpisao naredbu o dodatnom slanju naše vojske i za nas je ta stvar gotova.

[bsa_pro_ad_space id=1]

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Loading…

0
besplatna pravna pomoć žrtvama političkog progona

Formiran advokatski tim koji će pružati besplatnu pravnu pomoć žrtvama političkog progona

raketiran-jerusalem

(VIDEO) Počelo je, rakete padaju Jerusalem