in

Hrvatski predsednik: Već sam potpisao naredbu da vojska krene na Kosovo

Hrvatski predsednik Zoran Milanović, je rano jutros polagao vence na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, a tom prilikom je održana i konferencija za novinare, na kojoj je jedna od tema bila i Kosovo.

Tokom ove konferencije novinari su pitali Hrvatskog predsednika, da li je informacija o slanju vojske na Kosovo, bila provokacija prema Srbiji, ili je ona realna i zaista moguća. Hrvatski predsednik je odgovorio da se ne radi o provokaciji i da je on već potpisao naredbu o slanju vojske na Kosovo.

Ja sam već potpisao tu zapovijed, ali da sam znao da ih toliko to smeta možda bi razgovarali s njima. To ne govorim s ruganjem. Naše helikopterske postrojbe su već dugo tamo. Hrvatska vojska je već bila ranije na Kosovu i nisam mislio da će ih to smetati, ljude u Beogradu konkretno Vučića. “

“Nije to nikakva provokacija Srbiji. Oni ne znaju sami kako se izvući iz toga još od Miloševićevog orgijanja po Kosovu koje je dovelo do rata. To je način da oni drže svoje birače u tenziji. Oni su imali i veću štetu nego Hrvatska. Koliko god se Đakovo nije razvilo, toliko je Paračin ostao u 80- im godinama.”
“Vučić je gospodar jedne države koja nije uspješna koja ne zna što bi sama sobom. Rade sve da ne uđu u EU, a kao pregovaraju”.

Podsećamo Vas da su iz Hrvatske, nedavno stizale informacije, da će Hrvatska vojska pomoći albancima na Kosovu da formiraju svoju vlastitu vojsku. Takođe je pre samo nekoliko dana stigla i informacija da će Hrvatska poslati veliki broj svojih vojnika na Kosovo, ona je u Srbiji izazvala bes, a odmah su se oglasili i najviši državnici iz Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je Hrvatskoj poručio da neće dozvoliti novu oluju i novi Jasenovac, a takođe se oglasio i ministar policije Aleksandar Vulin koji je Hrvate i Albance nazvao “braćom po oružiju”.

U Hrvatskim i Srpskim medijima se špekulisalo da su izjave o slanju hrvatske vojske na Kosovo, samo provokacija od strane Hrvatske, ali je predsednik Hrvatske Zoran Mialanović jutros izjavio, da se ne radi o nikakvoj provokaciji i da je on već potpisao naređenje o slanju vojske na Kosovo.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
3000-za-svakog-ko-se-bude-vakcinisao

VUČIĆ: Svi koji se vakcinišu dobiće po dodatnih 3000 dinara

šiptari-skinuli-srpsku-zastavu-u-bujanovcu

(VIDEO) Šiptari u Bujanovcu skidaju Srpsku zastavu i postavljaju Albansku