Huti iz Jemena raketirali Saudijsku Arabiju, nebo gori

Jermenski-Huti-raketirali-saudijsku-arabiju-vesti-iz-sveta

Jermenski Huti su juče uveče na ciljeve oko Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije ispalili više balističkih raketa “Zulfikar” koje imaju domet od oko 700km, a nakon toga i dronove samoubice.

Saudijska Arabija je odgovorila američkim PVO sistemom “Patriot PAC3” i tvrde da su obrili sve rakete koje su Huti lansirali.

Nad Rijadom je u jednom trenutku usledio žestok okršaj između balističkih projektila “Zulfikar” i američkog protiv vazdušnog sistema “Patrio PAC3” i kako svedoci tvrde bukvalno je gorelo nebo nad Rijadom.

Nakon toga su i dronovi samoubice napali vojnu bazu “Abha” i aerodrom “Hamis Mušait”. Za sada nema izveštaja da li je neki od dronova pogodio cilj, ali Saudijska Arabija tvrdi da su sve rakete i dronovi oboreni sistemom “Patriot”.

Očigledno je da je ovaj napad Jemenskih Huta pokušaj da se rat proširi i prenese na neprijateljsku teritoriju.

Related articles

naprednjaci-menjaju-zakon-o-imovini-da-bi-sačuvali-imovinu-kada-padnu-sa-vlasti

Naprednjaci spremaju zakon da im se ne može oduzeti imovina kada padnu sa vlasti

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da je svrha izvora imovinskog zakona koji spremaju naprednjaci legalizacija ilegalno stečene imovine. Jovanović je objasnio kako će funkcionisati taj novi zakon koji će naprednjaci uskoro doneti. „Ako uništite državni budžet i ne uspete da dokažete odakle vam imovina od 100 miliona evra, platićete državi 75 miliona […]