in

Demonstranti iz Kazahstana zatražili hitnu intervenciju NATO-a i vojske SAD: traže da ih zaštite od diktatorskog režima i Rusije

Odbegli kazahstanski bankar i opozicionar Muhtar Abljazov, danas se obratio svetskoj javnosti i obelodanio da je on organizator velikih demonstracija u Kazahstanu i da je neprestano u kontaktu sa demonstrantima kojima daje upustva.

Muhtar Abljazov je ovu izjavu pre nekoliko časova dao agenciji Rojters i tom prilikom je pozvao NATO i vojsu SAD da interveniše u Kazahstanu i da spasi pobunjeni narod od kako on kaže, diktatorskog režima i Rusije.

Ova vest je za manje od jednog sata obišla ceo svet i prenešena je kao udarna, a NATO i SAD se za sada još uvek ne oglašavaju povodom apela koji im je uputio kazahstanski opozicionar.

Da li je realno da NATO i SAD intervenišu u Kazahstanu:

Iako je kazahstanski političar pozvao NATO i SAD da pomognu demonstrantima i odbrane ih od kazahstanse i ruske vojske, šanse da dođe do takve intervencije su skoro pa nikakve.

U Kazahstanu se već nalaze ruski i beloruski padobranci, takođe treba napomenuti da je Kazahstan članica ODKB vojnog saveza i da bi u slučaju napada bilo koje strane sile ostale članice ovog saveta imale obavezu da je vojno brane.

Ovo praktično znači da bi u slučaju pokušaja da NATO ili SAD intervenišu, Rusija, Belorusija i ostale članice ODKB saveza automatski ušli u rat protiv NATO-a i SAD.

Ipak, postoji mogućnost da će zapadne sile reagovati na neki drugi način i da će izvršiti pritisak na Kazahstansku vladu i predsednika. Nije nemoguće da će u narednim danima zapadne sile Kazahstanu zapretiti sankcijama ili na neki drugi način izvršiti pritisak na njih, kako bi se zaustavilo nasilje koje se trenutno dešava u toj zemlji.

[bsa_pro_ad_space id=1]

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Loading…

0
ruski-padobranci-u-kazahstanu

Ruski i Beloruski padobranci ušli u Kazahstan: Akcija započeta iznenada u ranim jutarnjim časovima.

razbijena-spomen-ploča-ratku-mladiću

(VIDEO) Pogledajte akciju ekstremista iz BiH, koji su macolom razbili spomen ploču Ratku Mladiću