in

Na stotine hiljada građana neće moći van granica Srbije zbog kineske i ruske vakcine

Evropska komisija je juče objavila da EU otvara granice za sve one koji su vakcinisani, ali su rekli da ne priznaju Kineske i Ruske vakcine, što znači da svi koji su vakcinisani sa tim vakcinama ne mogu da putuju u EU.

Iz EU kažu da se priznaju samo vakcine koje su odobrene od strane Svetske zdravstvene organizacije, a ruski Sputnik V i kineski Sinofarm nisu trenutno na toj listi, a šanse da dospeju na listu su skoro pa nikakve.

Iz Vlade Srbije poručuju da imaju garancije da će Srbija biti stavljena na listu zemalja koje imaju dobru epidemiološku situaciju, te da će njeni građani ipak moći da putuju u zemlje EU. Ipak, to se za sada još uvek nije desilo, a dok se ne desi, našim državljanima koji su se vakcinisali kineskim i ruskim vakcinama je zabranjen ulazak u EU.

Najveći broj državljana Srbije je zbog veoma agresivne kampanje, od strane naše vlasti primio upravo kinesku Sinfoarm vakcinu, koja je inače i najzastupljenije kod nas.

Ni predsednik Srbije ne može u EU

Više je nego komična činjenica da ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, neće moći da putuje u zemlje EU, jer je nedavno vakcinisan upravo kineskom vakcinom.

Ako se ovaj zakon, koji je donela Evropska komisija bude primenjivao jednako za sve i bez duplih aršina, onda Aleksandar Vučić neće moći da putuje nigde dok se ne bude donela odluka da u EU mogu i zemlje sa povoljnom epidemiološkom situacijom.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
stotine krivičnih prijava protiv visokih funkcionera

Na stotine krivičnih prijava protiv visokih funkcionera stoje u fijokama

3000-za-svakog-ko-se-bude-vakcinisao

VUČIĆ: Svi koji se vakcinišu dobiće po dodatnih 3000 dinara