in

Brnabić: Insistiraćemo na uvođenju KOVID propusnica

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se komplikuje epidemiološka situacija i dodala da je sigurna da će medicinski deo Kriznog štaba insistirati na uvođenju kovid propusnica.

„Mi imamo prilične pravne probleme s tim, ali razgovaramo svakodnevno o tome. Ja bih da se vratimo na vakcinaciju. To je jedini odgovor na sva naša pitanja“, kazala je Brnabić tokom gostovanja na TV Pink.

Navela je da je 51 odsto punoletne populacije Srbije vakcinisano i naglasila da je imunizacija jedini način da se „ratosiljamo ove bede“, da se pobedi koronavirus.

„Nekako mi se čini besmisleno da u trenutku kada imamo dostupne vakcine, da moramo da pričamo o merama. To je suprotno zdravoj pameti“, rekla je Brnabić.

Govoreći o novoj školskoj godini, Brnabić je kazala da će zbog epidemiološke situacije u 15 lokalnih samouprava ona početi kombinovano, odlaskom u škole i praćenjem nastave onlajn, a u Tutinu samo preko interneta.

Ona je istakla da je važno da deca na nastavu idu u škole što duže jer je, kako je ocenila, neuporediva s onlajn nastavom, naročito za mlađe đake.

„Kao što smo radili i prošle godine, Institut ‘Batut’ će pratiti situaciju i reagovaćemo po potrebi“, naglasila je ona.

Brnabić je navela da će ministar prosvete Branko Ružić i ona u sredu posetiti renoviranu školu u Staroj Pazovi.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
ana-brnabic-obavezna-vakcinacija

Ana Brnabić: Zalagaću se da vakcinacija bude obavezna za sve građane

cetinje-ustolicenje

Strane službe će u Nedelju na Cetinju pokušati da izazovu nerede i krvoproliće, stigle i Kobre