Connect with us

Društvo

Tepić: U Jagodini postoje sobe za druženje za žene koje žele do zaposlenja

Published

on

Potpresednica SSP Marinika Tepić je gostujući na televiziji Nova, u emisiji Utisak nedelje, iznela šokantne i zabrinjavajuće informacije koje se tiču položaja žena u Jagodini.

Na pitanje voditeljke koji je njen utisak nedelje, Marinika Tepić je odgovorila: To bi svakako bio iskaz Merime Isaković, koji me je zaista duboko potresao kao ženu i u tom smislu osim podrške, da kažem, ako mogu na ovaj način celoj toj priči i celom tom pokretu, ako mogu tako da ga nazovem. Jeste i moj angažman u buduće evo upravo iz Jagodine.

Ono što sam odlazeći iz Jagodine čula, iz tog grada mraka, sivila i tame, jeste da gotovo svaka žena koja želi da se zaposli u javnom sektoru ili je već zaposlena preko veze. Dobija obavezno telefon za druženje, pa nakon tog druženja, ako se dobro druži može da se zaposli, postoje tačno jedinice i zgrade, objekti koji tome služe i to ću istraživati u narednom periodu, rekla je Marinika Tepić.

Voditeljka joj je na ove reči odgovorila: I sada ste rekli nešto skandalozno, veurujem da ćete kada vas sutra neko pozove imati šta da pokažete, na šta je Marinika Tepić odgovorila potvrdno.

Društvo

Boris Tadić je izgubio izbore nekoliko meseci nakon što je ugostio Džoni Depa, da li se istorija ponavlja ?

Published

on

Proslavljeni glumac Džoni Dep je pre nekoliko dana posetio Srbiju, a ugostio ga je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, što je medijski propraćeno na visokom nivou.

Inače ovo nije prvi put da Džoni Dep dolazi u Srbiju, a nije mu ni prvi put da gostuje u predsedništvu Srbije.

Džoni Dep je pre desetak godine imao sličnu turneju po Srbiji, tada je takođe bio gost u predsedništvu Srbije, samo što je tada predsednik Srbije bio Boris Tadić.

predsednik srbije boris tadic i glumac dzoni dep

Kada je Džoni Dep bio u poseti Borisu Tadiću, bilo je to nekoliko meseci pre početka izbora, ali Džoni Dep tada nije doneo sreću Borisu Tadiću, jer je nekoliko meseci kasnije poražen na izborima od Tomislava Nikolića.

Da li je ovo samo slučajnost ili se istorija ponavlja, ostaje nam da vidimo za nekoliko meseci, kada budu održani izbori u Srbiji.

Continue Reading

Društvo

Med u Srbiji poskupeo za neverovatnih 100%

Published

on

U Srbiji će ove godine prinos meda biti manji od 70 do 75 odsto, a neki pčelari ga uopšte neće ni imati.

Sve se ovo dešava zbog loših klimatskih uslova i to je u kombinaciji sa lošom finansijskom situacijom u zemlji, dovelo do toga da med poskupi za čak 100 odsto.

Jedino neće biti smanjen prinos suncokretovog meda, koji je takođe odličan za upotrebu, ali ga potrošači ređe kupuju, jer svi traže isključivo bagremov med, koga će ove godine biti veoma malo.

bagremov med poskupeo za 100%

Veoma je čudno da će Srbija i pored velike nestašice meda i ove godine, izvesnu količinu meda prodati Evropskoj Uniji, koja je inače i najveći potršač, ali je bilo i ponuda i od Kineza, koji su takođe zainteresovani za Srpski med.

Srbija je u 2020. godini. ostvarila najveći priliv od izvoza domaćeg meda, više od 15miliona eura, a 2013. godine. je bio najveći izvoz, kada je EU prodato po bagatelnoj ceni, čak 3300 tona, najkvalitetnijeg prirodnog meda.

Zanimljiva je i informacija da je u toku najveće nestašice meda u Srbiji ove godine, uhapšen najveći falsifikator meda, koji je od prodaje lažnog, tj. veštačkog meda, zaradio milione eura. A sem što su zaradili od prodaje lažnog meda, oni su i utajili porez od čak 500.000 eura

Continue Reading

Društvo

Do kraja života plaćao kazne zbog 5. Oktobra i nikada se nikome nije požalio

Published

on

Ljubisav Đokić, poznatiji kao Džo bagerista, jedan od simbola petooktobarskih demonstracija 2000. godine u kojima je srušen režim Slobodana Miloševića, prošle godine je umro u Beogradu u 77. godini, a malo je onih koji znaju, da je Džo do kraja svog života otplaćivao kaznu zbog 5. Oktobra i nikada se nikome nije požalio.

Džou je država, svakog meseca odbijala po 30%, od inonako male penzije zbog navodne štete koju je bagerom pričinio 5. oktobra. Džo nije voleo da priča o ovome, živeo je teško i siromašno do kraja života, a nikada se nikome nije požalio, niti je ikada tražio da mu neko pomogne.

Kada je Džo preminuo prošle godine, njegova porodica nije imala novca za sahranu, već su ljudi preko društvenih mreža skupljali novac za njegovu sahranu.

Niko od političara koji su 5.oktobra došli na vlast, a neki od njih su i danas na vlasti, se nije javio njegovoj supruzi da joj izjavi saučešće ili ponudi pomoć.

Kada je 5. oktobra narod napao RTS, policija ga je grčevito branila, pa su čak počeli i da pucaju, tada je Džo bagerista podigao kašiku svog bagera i naleteo na policiju kako bi zaštitio građane od metaka koji su leteli na sve strane.

Džo je bio učesnik svih protesta i protiv sadašnje vlasti, a stalno je govorio da se razočarao u dosovske političare koji su 5.oktobra uz pomoć naroda došli na vlast.

Continue Reading

Facebook

Trending