in

Od korone u Srbiji preminulo čak 112 medicinskih radnika

Skoro svakog dana dobijemo vest o nekom lekaru koji je izgubio bitku protiv covida-19, konačne brojke su poražavajuće i zabrinjavajuće.

Po najnovijim podacima u Srbiji je od početka epidemije covida-19 preminulo čak 112 medicinskih radnika i po tom broju Srbija drži neslavno prvo mesto u evropi.

Od covida su bitku izgubili 78 lekara, 2 farmaceuta i 32 medicinske sestre. U Srbiji je od covida umrlo blizu 4000 građana, a od tih 4000 građana 112 su upravo medicinski radnici.

Iskazali veliku hrabrost i požrtvovanost:

Nema sumnje da su se naši medicinski radnici borili lavovski u skoro pa nemogućim uslovima. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je izjavio kako će medicinski radnici umirati kao vojnici na ratištu i pritom je potsetio da su se oni zbog toga i školovali. Ali Sindikat lekara i farmaceuta smatra da su se ove žrtve mogle izbeći da je krizni štab radio po zdravstvenim propisima, umesto što je popuštao i ugađao političarima.

Ono što je najgore od svega, jeste činjenica da lekari i dalje umiru od korone, samo u poslednja dva dana umrlo je troje medicinskih radnika.

Da li je korona poprimila novi opasniji oblik od koga se više umire, ili jednostavno mere koje donosi krizni štab nisu dobre, ostaje da vidimo u narednom periodu.

Ono što za sada imamo jesu optužbe lekara , na račun države i kriznog štaba. Ako se ove optužbe potvrde kao tačne, velika je verovatnoća da će neko kad tad, morati da odgovara za učinjene propuste.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
protest-frilensera-16.01.2021

Na protestu frilensera bilo oko 10.000 ljudi.

dr.-dejan-žujović-hospitalizovan-ali-stabilno-vesti

Dr. Dejan Žujović ipak dobro