in

Dvostruki aršini lažljivog naprednjačkog režima: optužuju Ponoša da je NATO general, a svakodnevno se hvale saradnjom sa NATO-om

Samo nekoliko sati nakon što se u javnosti pojavila informacija da bi gen. Zdravko Ponoš, mogao da bude kandidat opozicije za predsednika Srbije, svi režimski mediji su krenuli sa orkestriranim napadima na njega i svi do jednog su ga optužili da je on zapravno kandidat NATO pakta, a ne kandidat opozicije.

Sve ovo ne bi bilo mnogo čudno, da isti taj režim, koji danas napada generala Zdravka Ponoša, koji se 1999. God. borio protiv NATO-a i šiptarskih terorista, da je NATO saradnik, a u isto vreme se na sva zvona hvale izvarednom saradnjom sa NATO-om i organizuju vojne vežbe između Srpske Vojske i NATO-a.

O važnosti koju naprednjački režim pridaje saradnji sa NATO-om, govori i podatak da je na najvećoj prošlogodišnjoj vežbi “Munjeviti udar 21” pored domaćih zvaničnika i diplomatskog kora, bio pozvan i trenutni komandant KFORA na Kosovu, Franko Federiči. (vidi sliku ispod)

“Air Solution 2021”, “Orion 21”, “Platinasti vuk 21” i “Šabla 21” su kodni nazivi četri vojnih vežbi koje je Srpska vojska u poslednjih nekoliko meseci, organizovala i sprovela, sa vojskama koje su NATO članice.

Podsećamo Vas da je u Junu mesecu 2021. godine, Beograd posetio Britanski ministar odbrane Ben Volas i da je tom prilikom potpisan sporazum u vojnoj saradnji, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tada izjavio, da se nada, da će se zajedničkim zalaganjem srpsko-britanski odnosi izdići na najviši mogući nivo. Vučić je tada posebno istakao, da je Srbija zainteresovana da osnaži i obogati odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima, a posebno u oblasti vojne saradnje.

Aleksandar Vučić i ministar odbrane Engleske Ben Volas

Aleksandar Vučić je početkom 2021 godine imao i sastanak sa admiralom Robertom Burkom, komandatom združenih snaga NATO-a u Napulju. Svi režimski mediji su tada preneli vest o sastanku admirala Roberta Burke i Vučića i naglasili da je razlog sastanka inteziviranje saradnje Srbije i NATO-a.

Vučić je tada izjavio da sem što je Srbija već petnaest godina član programa NATO “Partnerstvo za mir”, u proteklom periodu uspostavljen redovan dijalog predstavnika naše države sa zvaničnicima političkih i vojnih struktura NATO alijanse, što je doprinelo jačanju međusobnog razumevanja i uzajamnog poverenja.

I pored toga, što je više nego očigledno da vladajući, naprednjački režim i njihov predsednik Aleksandar Vučić bukvalno ne izlaze iz pozadine NATO pakta, režimski mediji bez trunke srama optužuju gen. Zdravka Ponoša da je saradnik NATO-a, iako bi za tako nešto trebalo da optuže upravo Aleksandra Vučića i njegove najbliže saradnike.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
virtualni izbori 2022

Glasaj na virtualnim izborima 2022 za Ponoša ili Vučića

marinika tepić

Marinika poput rumunske tužiteljke: hapsiće naprednjačke lopove nakon izbora i državu će vratiti narodu