Connect with us

Video

Porfirije novi Srpski patrijarh: Pogledajte njegovo prvo obraćanje

Published

on

Mitropolit Porfirije je danas izabran za novog srpskog patrijarha, a odmah se i obratio javnosti.

Porfirije je rođen 22. Jula 1961 godine u gradu Bečeju. Porfirijevi roditelji Radivoj i Radojka, pored njega imaju još dvoje dece, a Porfirije je njihovo najstarije dete.

Oni su se nakon drugog svetskog rata iz Bosne doselili u Vojvodinu. Porfirije je pohađao Osnovnu školu u Čurugu, a gimnaziju je završio u Novom Sadu.

Porfirije je u početku studirao arheologiju, na Filozofskom fakultetu, pa je kasnije krenuo i na Bogosloviju koju je diplomirao 1987. godine.

Novi patrijarh:

Nakon svog dugog pastirskog puta, Portfirije je danas, po volji Božijoj izabran za novog Patrijarha Srpske pravoslavne crkve. Izborni sabor se održao u Hramu Svetog Save i trajao je nešto više od tri sata.

Nedugo zatim i sam novi patrijarh Porfirije se obratio svim vernicima, a njegovu izjavu možete pogledati ispod.

Video

(VIDEO) Xherdan Shaqiri ponovo provocira, nakon utakmice ubukao jaknu terorističke UČK

Published

on

Fudbaler albanskog porekla Xherdan Shaqiri, koji igra za reprezentaciju Švajcarske je poznat po svojim provokacijama na račun Srbije, a sinoć je otišao i korak dalje pa se tokom konferencije za novinare ogrnuo jaknom terorističke UČK.

Njemu je tokom davanja intervjua prišao bradati čovek i ogrnuo ga jaknom na kojoj je stajao amblem UČK. Shaqiri je glumio iznenađenje, a nakon što je video amblem na jakni, radosno se nasmejao i nastavio da daje intervju.

Iako je Xherdan Shaqiri glumio zbunjenost i iznenađenje, više je nego očigledno da je ovo dobro smišljena provokacija od strane alabnskih ekstremista, kao što je to bio slučaj sa dronom u Beogradu i provokacijama na utakmici Švajcarska – Srbija.

Continue Reading

Video

Braća indijanci neće da se vakcinišu, uzeli strele i koplja, namazali se ratničkim bojama pa udarili na policiju

Published

on

Policija Indijancima saopštila da moraju da se vakcinišu protiv korone, oni uzeli strele i koplja pa krenuli u rat protiv policije.

Continue Reading

Video

Šta su Vučić i žandarmerija hteli da poruče građanima sa vežbom u kojoj oklopno vozilo udara u bager

Published

on

Pre nekoliko meseci žandarmerija je izvela pokaznu vežbu u kojoj oklopnim vozilom udara u bager, postavlja se pitanje kakvu je vlast poruku htela da pošalje građanima sa ovom pokaznom vežbom ?

Ako znamo da je Aleksandar Vučić, u više navrata govorio kako njega narod neće moći da ruši sa vlasti bagerima kao što su rušili Miloševića 5. oktobra, onda je poruka ove vežbe više nego jasna.

Continue Reading

Facebook

Trending