Connect with us

Društvo

Sa 22 godine na Košarama ostao bez oka, država mu se odužila teškom robijom

Published

on

Novica-spasić-heroj-sa-košara

Novica Spasić iz Bojnika je sa samo 22 godine. 1999. Godine branio Srbiju na Košarama. Novica je tom prilikom teško ranjen, dok je pokušavao da spase povređene drugove. 20 godina nakon toga, naša država mu se odužila teškom robijom.

Inače Novica Spasić je odlikovan ordenom za posebne zasluge u odbrani države, sem ovog odlikovanja Novica ništa nije dobio od svoje države, iako je na Košarama teško ranjen i ostao dožvotni invalid sa samo 22 godine.

Novica Spasić

Ovo je Novičina priča:

Tokom velikog napada na Karaulu Košare u jednom od rovova u kome su bili Novičini drugovi i jedan oficir, pala je minobacačka mina koja ih je ranila. Videvši da su mu drugovi ranjeni Novica Spasić je odlučio da ih izvuče iz tog rova, kako ne bi živi pali teroristima UČK-a u ruke.

Taj poduhvat na koji se Novica Spasić odlučio je bio veoma rizičan jer su na sve strane fijukali meci i padale granate. Prilikom spašavanja svojih drugova Novica je snajperom ranjen u butinu, ali ga to nije zaustavilo, već je i dalje pokušavao da pobogne svojim saborcima. Novicu Spasića nije zaustavio snajperski metak, ali ga je zaustavila minobacačka granata koja je pala tik ispred njega i koja ga je načinila doživotnim invalidom.

Prilikom ovog ranjavanja Novica Spasić je ostao bez oka, a pola lica mu je bilo raznešeno. Imao je veliki broj operacija, ali bez obzira na to, ostao je invalid do kraja života.

20 Godina kasinje:

Dvadeset godina kasnije Novica Spasić je postao otac sedmoro dece, živi siromašno u svom rodnom mestu Bojniku, a država Srbija mu se odužila tako što ga je poslala na robiju.

2017 godine, jedno od sedam Novičinih deteta je dobilo epi napad. Novica je svoje dete stavio u auto kako bi ga odvezo do obližnje bolnice, ali kako Novica nema dozvolu, jer ne može da je dobije zbog svog oka, Novicu je zaustavila policija i pisala mu kaznu od 100.000 dinara. Pošto Novica ima sedmoro dece on nije imao para da plati ovu kaznu, pa mu je kazna zamenjena od novčane u 3 meseca robije.

I tako se Heroj sa Košara, ratni vojni invalid Novica Spasić našao u Leskovačkom zatvoru i to ne u običnom, već u OPN (odeljenje sa posebnim nadzorom) gde se stavljaju okoreli kriminalci. Heroj sa Košara Novica Spasić je ćeliju delio sa još trojicom okorelih kriminalaca, koji su bili zaprepašćeni kada su shvatili da je Novica na pravdi Boga utamničen da robija sa njima.

Novica Spasić i nakon odslužene robije, koju mu je dala njegova država, kaže da se ne kaje što je izgubio oko na Košarama i ostao doživotni invalid i kada bi ponovo mogao da bira svoj put, ponovo bi izabrao isti.

Novica Spasić je porodičan čovek i pravoslavac, redovno odlazi u crkvu jer je veliki vernik, nije ljut na svoju Srbiju i kaže da ako ponovo bude trebala da se brani on je tu.

Zaključak: SRAM DA TE BUDE “NAPREDNA SRBIJO” !

Društvo

Radnici Centra za socijalni rad prave lažne profile na društvenim mrežama pa se dopisuju sa decom.

Published

on

centar za socijalni rad špijunira decu preko lažnih profila

Do sada smo znali da policija ima običaj da preko grupa na društvenim mrežama prati šta ljudi pišu, ali nikome nije palo na pamet da se ovom špijunskom metodom koriste i radnici Centara za socijalni rad i na taj način špijuniraju decu.

Stručnjaci iz socijalnih i društvenih oblasti, ali i pravnici tvrde da Centri za socijalni rad ne bi trebalo da se bave ovakvim radnjama jer oni po zakonu na to nemaju pravo.

Ovakve radnje su karakteristične za policiju i tajne službe, ali ne i za CZSR koji po zakonu nemaju pravo da se bave istražnim radnjama, već su tu da bi pomagali socijalno ugroženim ljudima i pružali druge usluge socijalnog tipa.

NAKON PRIJAVE DIREKTORKE ŠKOLE CZSR JOJ ŠPIJUNIRAO DECU, PA POKRENUO POSTUPAK:

Naša sagovornica koja je želela da ostane anonimna zbog straha od moguće osvete, tvrdi da se njoj i njenom detetu dogodilo upravo ovo.

Kako ona tvrdi sve se dogodilo nakon njene svađe sa direktorkom škole, koja je nju i njeno dete prijavila Centru za socijallni rad.

Nakon toga je usledio poziv od gradskog CZSR-a, gde sam sa svojim detetom morala da odem na razgovor. Tamo sam se osećala vrlo neprijatno jer su radnice prema meni i mom detetu bile neprijateljski raspoložene i jasno se videlo da su na strani direktorke škole, a ne na strani mog deteta.

Nakon tog mukotrpnog i neprijatnog razgovora, rekli su mi da će se konsultovati sa školom, te da će me uskoro pozvati na novi razgovor. Moram da napomenem da su radnice centra, umesto da zastupaju interese deteta, otvoreno zastupale interese direktorke škole, što je meni bilo neshvatljivo.

Nakon par dana sin mi je rekao, da mu je neko njemu nepoznato dete poslalo zahtev za prijateljstvo na fejsbuku i da se raspitivalo o dešavanjima u školi. Sa tog profila su mom sinu stalno stizale poruke vezane za ta dešavanja u školi i ta osoba sa druge strane ga je nagovarala i provocirala da piše o tome.

Nekoliko dana nakon tih događaja ponovo sam dobila poziv u CZSR i ponovo sam doživela vrlo neprijatnu situaciju. Radnici CZSR su nam postavljali indetična pitanja kao što su postavljana sa onog tajanstvenog facebook profila, a rezultat svega je bio, da je protiv mene i mog deteta pokrenut korektivni nadzor.

Uzalud sam radnicima CZSR ponavljala da je direktorka škole izvršila verbalno nasilje nad mojim detetom, oni su bili na njenoj strani i štitili njena prava umesto prava mog deteta, čak mi je jedna od njih i pretila oduzimanjem deteta u hraniteljsku porodicu.

Nakon ovoga, onaj tajanstveni nalog koji je mom detetu slao poruke i propitivao ga i provocirao je ugašen i više ga nisam mogla naći na facebooku. Sumnjam da su se iza tog naloga krili radnici CSZR, jer su pitanja koja su nam postavljali bila ista kao i pitanja koja je mom detetu postavljala osoba sa tog lažnog profila.

Continue Reading

Društvo

Totalna cenzura interneta u Srbiji i gaženje slobode i ljudskih prava

Published

on

cenzura-interneta-u-srbiji

Ako mislite da se internet cenzuriše samo u diktatorskim zemljama poput Severne Koreje i da je to u evropskim državama nemoguće onda se grdno varate, jer je trenutno upravo u Srbiji na snazi brutalna cenzura interneta i gaženje slobode i ljudskih prava.

Ako imate MTS-ov internet i preko njega sa svojim računarom pokušate da uđete u neku od stranih kladionica kako bi ste se kladili dočekaće vas neprijatno iznenađenje. Dočekaće vas obaveštenje da konekcija nije sigurna, te da samim tim ni sajt nije siguran, (vidi sliku ispod).

Ako ste baš uporni i kliknete na dugme advanced, pa onda na link nastavi ka kladionici bet.365 dočekaće vas nova poruka, ovog puta to je poruka od Telkoma Srbije, Mts, Vipa ili Telenora, sve u zavisnosti ko vam je provajder.

Na toj poruci će pisati da je pristup tom sajtu onemogućen i da je zakonom zabranjeno učestvovanje u igrama na sreću koja priređuju neovlašćena lica. (vidi sliki ispod)

Brutalno gaženje slobode i ljudskih prava:

Kao što možete videti cenzura interneta i gaženje slobode postoje i u Srbiji i sprovode se nezakonito i protivustavno.

Na poruci koju provajderi ostavljaju, jasno piše da je zakonom zabranjeno učestvovanje u igrama na sreću, ali ne piše koji je to tačno zakon i koji član zakona, a ne piše jer ovo nema veze sa nelegalnim klađenjem već se radi o legalnim kladionicama koje nisu registrovane u Srbiji i zbog toga vam internet provajderi protivustavno zabranjuju da se sa svojim novcem kladite kod njih.

Više je nego jasno da kladionice poput bet365, williamhill, 1xbet i mnoge druge svetske kladionice nisu nelegalne i sve rade po zakonu, ali se partija i bratija odlučila da ih sve zabrani u Srbiji i da vas primora da se kladite samo u bratijskim i kumovskim kladionicama.

Jasno je da svetske kladionice igračima daju mnogo bolje uslove za klađenje i daleko veće kvote, ali vi to ne možete da iskoristite, jer vam je partija i bratija to zabranila. Uz pomoć državnih institucija i internet provajdera primorala vas je da svoj novac stavite u njihov džep i da morate da se kladite po malim kvotama i nepovoljnim uslovima.

Već su se i ranije mnogi vlasnici naših kladionica dovodili u vezu sa vladajućom srpskom naprednom strankom, pa je onda i više nego jasno zbog čega su svi internet provajderi preduzeli ove diktatorske metode i krenuli u brutalnu cenzuru interneta, naravno, da bi se napunili džepovi partije i bratije.

Sajt Luftika.rs je već pisao o tome da iza jedne od najvećih kladionica u Srbiji, MaxBet, stoji brat Aleksnadra Vučića, Andrej Vučić, a taj članak možete videti ovde.

Continue Reading

Društvo

Tepić: U Jagodini postoje sobe za druženje za žene koje žele do zaposlenja

Published

on

marinika-tepic-u-jagodini-postoje-sobe-za-druzenje

Potpresednica SSP Marinika Tepić je gostujući na televiziji Nova, u emisiji Utisak nedelje, iznela šokantne i zabrinjavajuće informacije koje se tiču položaja žena u Jagodini.

Na pitanje voditeljke koji je njen utisak nedelje, Marinika Tepić je odgovorila: To bi svakako bio iskaz Merime Isaković, koji me je zaista duboko potresao kao ženu i u tom smislu osim podrške, da kažem, ako mogu na ovaj način celoj toj priči i celom tom pokretu, ako mogu tako da ga nazovem. Jeste i moj angažman u buduće evo upravo iz Jagodine.

Ono što sam odlazeći iz Jagodine čula, iz tog grada mraka, sivila i tame, jeste da gotovo svaka žena koja želi da se zaposli u javnom sektoru ili je već zaposlena preko veze. Dobija obavezno telefon za druženje, pa nakon tog druženja, ako se dobro druži može da se zaposli, postoje tačno jedinice i zgrade, objekti koji tome služe i to ću istraživati u narednom periodu, rekla je Marinika Tepić.

Voditeljka joj je na ove reči odgovorila: I sada ste rekli nešto skandalozno, veurujem da ćete kada vas sutra neko pozove imati šta da pokažete, na šta je Marinika Tepić odgovorila potvrdno.

Continue Reading

Trending