in

(VIDEO) Specijalac sa Cetinja je pripadnik legendarne 63 padobranske brigade, branio Srbiju na Košarama

Na društvenim mrežama se pojavio snimak pripadnika PTJ, koji je u momentu kad su se oglasila zvona Cetinjskog manastira, koja su označila kraj ustoličenja, najpre premestio automatsku pušku iz desne u levu ruku, a zatim se prekrstio, ali malo ljudi zna ko je ovaj junak.

Petar Knežević Knele je pripadnik legendarne 63. Padonranske brigade iz Niša, najelitnije specijalne jedinice u Srbiji, a 1999 godine je sa samo 20 godina branio Srbiju na Košarama od šiptarskih terorista i NATO-a.

Knežević je u 63. Padobransku brigadu došao 1998 godine u Martu mesecu, bio je pripadnik Padobransko diverzantsko izviđačke čete, a obuku je završio kao jedan od najboljih vojnika.

Kao što smo već napisali Petar Knežević je u 63 Padobransku Brigadu došao u Martu mesecu i baš kada je trebalo da se skine počeo je rat. Petar Knežević i cela njegova klasa nisu hteli da se skinu, već su svi dobrovoljno otišli na Kosovo kako bi branili Srbiju.

Inače Petar Knežević je nosilac vojnog odlikovanja koje je stekao boreći se na Košarama. Petar Knežević je takođe i uspešan sportista, koji je trenirao Kik Boks.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
komite-krenule-u-juris-na-srpsku-svetinju

Krenuli napadi komita na srpsku svetinju, srušena zaštitna ograda (VIDEO)

novi-zakon-o-policiji

Novi zakon: Nema više snimanja policije, a za one koji bez odobrenja pomenu reč “POLICIJA” milionske kazne