Connect with us

Vesti

Vučice uzvraćaju udarac, podnele krivične prijave protiv Vučića i gomilu drugih ljudi zbog širenja panike

Published

on

Pokret živim za Srbiju je prošle nedelje podneo gomilu krivičnih prijava zbog širenja panike, a među onima koji su tuženi nalazi se i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Advokat Milina Dorić, koja je ujedno i zamenik predsednika pokreta Živim za Srbiju, je 27.04.2021. godine Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, predala više krivičnih prijava, protiv nekoliko političara i doktora, koji su preko javnih medija širili paniku i lažne informacije.

Među onima koji su dobili krivične prijave nalaze se sledeća lica: predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dr Aleksandar Ivoković, dr. Predrag Kon, dr. Dejan Žujović, dr. Radmilo Janković i dr. Tatjane Adžić Vukčević. Protiv svih ovih lica podnete su krivične prijave zbog osnovane sumnje da su preko elektronskih medija širili paniku i strah, a sa prijavama, advokat Milina Dorić je Tužilaštvu dostavila i dokazni materijal, koji je inače i javno dostupan na društvenim mrežama i popularnom sajtu youtube.

Pored svih ovih lica krivična prijava je podnešena i protiv sudije Darinke Šćepanović, zbog zloupotrebe službenog položaja iz ČL.359 i ČL.360 Krivičnog zakonika Republike Srbije. Kako kaže advokat Milina Dorić, ona je bez pravnog osnova i bilo kakvih dokaza donela naredbu da se izvrši pretres stana i drugih prostorija dr. Jovane Stojković, a da ista nakon toga bude privedena u policiju. Top prilikom, pokretu Živim za Srbiju, oduzeta je facebook stranica sa koje su jedino mogli da se obraćaju građanima i svojim simpatizerima.

Pravosuđe u Srbiji nije isto za sve:

Kako tvrde iz pokreta Živim za Srbiju, pravosuđe u Srbiji ne sudi svima isto i više je nego jasno da se primenjuju dupli aršini. Dok se neko hapsi iz banalnih razloga bez postojanja dokaza, drugima se u isto vreme daje pravo da na najgrublji način krše zakone, a da zbog toga nemaju nikakve posledice.

Posebno je poražavajuća činjenica da i pored očitih dokaza tužilaštvo protiv nekih osoba ne želi da reaguje i okreće glavu na drugu stranu čak i kada im dokazi o krivičnom delu budu predočeni.

Ostaje nam da se nadamo da će užilaštvo ipak reagovati povodom krivičnih prijava koje im je predao pokret Živim za Srbiju i da će pokazati da je pravda ista za sve i da nema povlašćenih.

Vesti

NOVI ŠOK: Misice Albanije i tzv. Kosova pokazale tri prsta

Published

on

Nakon što se juče na društvenim mrežama pojavila slika na kojoj se vide misice Srbije, Albanije, Crne Gore i tzv. Kosova kako rukama pokazuju dvoglavog Albanskog orla. Sada je usledio novi šok, jer su se pojavile slike na kojima Albanska i Kosovska misica pokazuju tri prsta.

Podsećamo Vas da je Vesna de Vinča, inače žena koja je u organizaciji za srpski mis već duži niz godina, nakon pojavljivanja spornih slika, zatražila od organizatora, da srpsku misicu Valentinu Petrović isključe iz takmičenja.

misica kosova i misica albanije pokazuju tri prsta

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile i slike na kojima Albanska i misica tzv. Kosova pokazuju tri prsta, svi su ostali u šoku i više nikome nije jasno šta ove tri devojke pokušavaju.

NAŠA MISICA NAPADNUTA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Nakon pojavljivanja jučerašnjih fotografija na kojima se vide misice kako pokazuju dvoglavog orla, naša misica Valentina Petrović se našla na udaru na društvenim mrežama. Njoj su počeli da stižu uvredljivi komentari, ali je bilo i onih pretećih. Zbog toga je naša misica bila u teškom psihičkom stanju, jer nije očekivala da će reakcija na društvenim mrežama biti tako negativna.

mis kosova i mis albanije pokazuju tri prsta

Isto to se desilo i misicama Albanije i Kosova, nakon što su se pojavile slike gde one pokazuju tri prsta. Javnost na Kosovu i u Albaniji je bukvalno poludela i osudila njihovo ponašanje, a na društvenim mrežama su napadnute isto kao i naša misica.

Za sada je još uvek nejasno, da li će naša misica zaista biti izbačena iz takmičenja ili će ipak da se odustane od tog radikalnog poteza.

Continue Reading

Vesti

NAJNOVIJA VEST: Srpsku misicu povlače sa takmičenja zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla

Published

on

Vesna De Vinča, vlasnica modne agencije Miss Yu, koja već godinama organizuje mis Srbije i sprema naše devojke za razna svetska takmičenja, oglasila se i saopštila javnosti da su tržili od organizatora da srpska predstavnica bude vraćena sa takmičenja.

Ona kaže da su i oni sami zatečeni i šokirani onim što je naša misica uradila, kontaktirali su je i ona im je poslala obaveštenje koje je postavila i na svom instagram profilu.

Podsećamo vas da su se na društvenim mrežama pojavile fotografije srpske misice Valentine Petrović, koja se fotografisala sa mis Albanije, Kosova i Crne Gore kako pokazuje albanskog dvoglavog orla, što je provokacija na račun Srbije i srpskog naroda.

valentina petrović mis srbije pokazuje albanskog dvoglavog orla

Valentina Petrović se ubrzo nakon objavljivanja šokantnih fotografija i reakcije srpskih medija obratila na svom zvaničnom instagram nalogu i evo šta je rekla povodom svega.

“Želim javno da se oglasim povodom slike koja kruži društvenim mrežama! U naletu euforije povodom žurke bila sam pozvama da se fotografišem, velikom brzinom sam stala pored devojaka i devojke su me u euforičnoj brzini namestile ruke kako da stanemo, nisam imala nikakvu lošu nameru, to je bio trenutak nepromišljenosti i glupa spontanost.

Želim da se izvinim svim priipadnicima svoje nacije, narodu sa Kosova i Metohije, mojoj kompaniji, mojoj porodici koji su zbunjeni zbog nastale fotografije i moje nepromišljenosti i upadanju u zamku tuđe loše namere. Ja volim i bodrim svoju državu i njene vrednosti. Naša država je jedini simbol koji nosim u srcu. Jednostavno nisam razmišljala kada je došlo do ovog čina.

Jako, jako mi je žao, zato pored dubokog izvinjenja donela sam odluku da od organizatora tražim dozvolu da napustim takmičenje i tim činom olakšala sebi trenutni pritisak koji nosim.

Baš se kajem, ali prosto to se nepromišljeno desilo. Teško mi padaju sve poruke i kritike, ali u pravu ste. Izvinite, nadam se da ćete me razumeti.”

Inače imamo informaciju da je srpska misica u veoma kratkom roku nakon objavljivanja spornih fotografija, dobila veliki broj pogrdnih i pretećih poruka preko društvenih mreža.

Continue Reading

Vesti

SKANDAL: Srpska misica zajedno sa misicama Albanije, Kosova i Crne Gore pokazivala UČK dvoglavog orla

Published

on

Društvene mreže su preplavljene fotografijama na kojima srpska misica Valentina Petrović, zajedno sa misicama Crne Gore, Albanije i tzv. Kosova, rukama pokazuje dvoglavog UČK orla.

Inače ovaj znak se već duže vreme koristi od strane albanaca sa Kosova, kako bi se provocirala i omalovažila država Srbija i njeni građani.

Već duži niz godina, ovim znakom Srbiju su provocirali fudbaleri, albanskog porekla Šaćiri i Džaka, pevačice Rita Ora i Dua Lipa, ali i mnoge druge javne ličnosti koje dolaze sa Kosova, Albanije i Hrvatske.

Znak simbolizuje ujedinjenje Albanije sa Kosovom i pobedu terorističke UČK i NATO-a, nad Srbijom u ratu 1999 godine, pa se kod nas smatra velikom provokacijom.

srpska misica valentina petrović pokazala dvoglavog orla

Devojka koja se nalazi levo je Valentina Petrović, predstavnica Srbije i za sada još uvek nije jasno zbog čega se ona slikala zajedno sa misicama Kosova, Albanije i Crne Gore i zajedno sa njima pokazivala Albanskog dvoglavog orla.

Ona se za sada još uvek nije oglašavala povodom ovog velikog skandala, ali se nadamo da će to uskoro uraditi i da će objasniti ovaj svoj veoma čudan postupak, koji je mnoge u Srbiji iznervirao.

Continue Reading

Facebook

Trending