in

Vučice uzvraćaju udarac, podnele krivične prijave protiv Vučića i gomilu drugih ljudi zbog širenja panike

Pokret živim za Srbiju je prošle nedelje podneo gomilu krivičnih prijava zbog širenja panike, a među onima koji su tuženi nalazi se i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Advokat Milina Dorić, koja je ujedno i zamenik predsednika pokreta Živim za Srbiju, je 27.04.2021. godine Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, predala više krivičnih prijava, protiv nekoliko političara i doktora, koji su preko javnih medija širili paniku i lažne informacije.

Među onima koji su dobili krivične prijave nalaze se sledeća lica: predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dr Aleksandar Ivoković, dr. Predrag Kon, dr. Dejan Žujović, dr. Radmilo Janković i dr. Tatjane Adžić Vukčević. Protiv svih ovih lica podnete su krivične prijave zbog osnovane sumnje da su preko elektronskih medija širili paniku i strah, a sa prijavama, advokat Milina Dorić je Tužilaštvu dostavila i dokazni materijal, koji je inače i javno dostupan na društvenim mrežama i popularnom sajtu youtube.

Pored svih ovih lica krivična prijava je podnešena i protiv sudije Darinke Šćepanović, zbog zloupotrebe službenog položaja iz ČL.359 i ČL.360 Krivičnog zakonika Republike Srbije. Kako kaže advokat Milina Dorić, ona je bez pravnog osnova i bilo kakvih dokaza donela naredbu da se izvrši pretres stana i drugih prostorija dr. Jovane Stojković, a da ista nakon toga bude privedena u policiju. Top prilikom, pokretu Živim za Srbiju, oduzeta je facebook stranica sa koje su jedino mogli da se obraćaju građanima i svojim simpatizerima.

Pravosuđe u Srbiji nije isto za sve:

Kako tvrde iz pokreta Živim za Srbiju, pravosuđe u Srbiji ne sudi svima isto i više je nego jasno da se primenjuju dupli aršini. Dok se neko hapsi iz banalnih razloga bez postojanja dokaza, drugima se u isto vreme daje pravo da na najgrublji način krše zakone, a da zbog toga nemaju nikakve posledice.

Posebno je poražavajuća činjenica da i pored očitih dokaza tužilaštvo protiv nekih osoba ne želi da reaguje i okreće glavu na drugu stranu čak i kada im dokazi o krivičnom delu budu predočeni.

Ostaje nam da se nadamo da će užilaštvo ipak reagovati povodom krivičnih prijava koje im je predao pokret Živim za Srbiju i da će pokazati da je pravda ista za sve i da nema povlašćenih.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
građani ekonomskog tigra vape za 30 eura

Stanovnici ekonomskog tigra vape za 30 eura

žena-sa-ručnom-bombom-sela-za-sto-nenada-čanka

(VIDEO) Žena sa ručnom bombom ušla u kafanu gde je sedeo Nenad Čanak, izvadila osigurač i sela za njegov sto