Na protestu frilensera bilo oko 10.000 ljudi.

protest-frilensera-16.01.2021

Danas je u Beogradu održan veliki protest frilensera, koji su protiv nepravdenog oporezivanja.

Iako je temperatura oko -10 i veoma je hladno, na protestu frilensera se skupilo oko 10.000 ljudi koji su izneli svoje zahteve.

Da podsetimo, Poreska uprava Srbije je od svih koji rade na internetu i novac dobijaju iz inostranstva, zatražila da plate porez za period zadnjih pet godina.

Kada se obračunaju porez i svi doprinosi, ispada da frilenseri moraju da plati čak 80% od svoje zarade koju su ostvarili u poslednjih pet godina, što je previše i bukvalno je neplativo.

Frilenseri su danas izneli svoje zahteve, a u toku protesta Miran Pogačar se obratio okupljenima i saopštio im da ga je kontaktiorao šef kabineta Ane Brnabić i da su pozvani u Nemanjinu 11, na pregovore.

Ovo se donekle može smatrati i pobedom frilensera, ali je još uvek rano za bilo kakva provnoziranja i bolje je sačekati Ponedeljak.

Related articles

uhapšen-crnogorski-građanin-sa-oružijem-ponađena -automatska-puška-crna-hronika-vesti

Uhapšen crnogorski državljanin sa oružijem, a pronađena i automatska puška skrivena iza zgrade

Policija je u spektakularnoj akciji na Vračaru uhapsila za sada još uvek nepoznatog državljanina Crne Gore, koji je bio naoružan, a u ulici Ljube Vučkovića pronađena je i automatska puška sa izbrušenim serijskim brojem i uvijena u peškir. Kod crnogorskog građanina koji je jutros uhapšen na Vračaru pronađen je pištolj sa izbrušenim serijskim brojem i […]

sindikat-vojnih-penzionera-vratite-vitamine-državi-vesti

Sindikat Vojnih penzioner: Vratite državi paketiće sa vitaminima zajedno sa njihovom maglom

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, pozvalo je svoje članove, ali i sve ostale penzionere, da državi vrate paketiće sa vitaminima koji će biti poklonjene penzionerima poklonjeni na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predlažemo da vitamine zajedno sa maglom koja nam se prodaje, vratimo “dobrotvoru” rečeno je u saopštenju sindikata vojnih penzionera Srbije. U daljoj […]