in

Ruski i Beloruski padobranci ušli u Kazahstan: Akcija započeta iznenada u ranim jutarnjim časovima.

Rusija i Belorusija su u ranim jutarnjim časovima u Kazahstan poslale elitne padobranske jedinice koje će u toj zemlji započeti eliminaciju pobunjenih terorističkih bandi.

Iako svi zapadni mediji tvrde da je u Kazahstanu u pitanju bunt naroda, Kazahstanske vlasti tvrde da iza nereda stoje dobro organizovani i obučeni pripadnici tajnih službi koji imaju za cilj destabilizaciju Kazahstana.

Šta za sada znamo:

Protesti su navodno počeli zbog povećanje cene goriva, ali su se onda proširili i demonstranti sada zahtevaju ostavku predsednika i cele vlade.

Sukobi između demonstranata i policije su bili žestoki i krvavi i u tim sukobima je bilo na desetine mrtvih i na stotine ranjenih ljudi.

Demonstranti su juče krenuli da napadaju magacine sa oružijem i da se naoružavaju, a od sinoć je krenula razmena vatre između policije i demonstranata.

Važno je napomenuti da nisu svi demonstranti naoružani već da su se samo manje, organizovane grupe dokopale oružija i da su stupile u razmenu vatre sa policijom.

Padobranci i vojska krenuli u akciju:

Ruski i Beloruski padobranci su rano jutros stigli u Kazahstan transportnim avionima, a odmah potom su prešli u kamione i oklopna vozila i uputili se u grad Almatij u kome su sinoć demonstranti pokušali da zauzmu glavnu policijsku stanicu i tom prilikom njih desetak je likvidirano.

SNIMAK SINOĆNJEG NAPADA NA POLICIJSKU STANICU.

U Almatiju je rano jutros ušla vojska i zauzela centar grada, a dok su prilazili centru na njih je otvorena vatra pa je došlo do puškaranja između njih i demonstranata.

Inače vlada Kazahstana je još sinoć u ovoj zemlji totalno isključila internet i mobilne komunikacije, kako bi onemogućila da se demonstranti i naoružane grupe kordinišu i dogovaraju preko interneta. Sa druge strane zapadni mediji su optužili Kazahstan da se sprema da izvrši pokolj nad demonstrantima i da su internet i mobilne komunikacije isključene kako ta slika ne bi mogla da ode u svet.

Demonstranti su na isključivanje interneta i televizije odgovorili napadom na više od pet televizija, koje navodno rade za Kazahstanski režim.

[bsa_pro_ad_space id=1]

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Loading…

0
matej-perisa-beograd-split

Pogledajte skandalozne komentare na Hrvatskim portalima zbog nestalog Splićanina.

kazahstan-nato-sad

Demonstranti iz Kazahstana zatražili hitnu intervenciju NATO-a i vojske SAD: traže da ih zaštite od diktatorskog režima i Rusije