in

Ruski odgovor: proteruju američke diplomate

Kako prenosi BBC na Srpskom jeziku Rusija je odlučila da protera deset američkih diplomata, kao odgovor na sankcije koje je Rusiji uveo Vašington u četvrtak.

Na listi onih kojima je zabranjen ulazak u Rusiju su direktor FBI-ja i američki državni tužilac.

Iz Vašingtona kažu da su sankcije odgovor na prošlogodišnji hakerski napad “Solar Winds” koji je izveden iz Rusije, ali i zbog mešanja u američke izbore i sve većeg vojnog pritiska na Ukrajinu.

Ove sankcije su uvedene u vreme kada su odnosi između Rusije i SAD veoma napreti i nestabilni. Rusija je prema granici sa Ukrajinom preusmerila na hiljade vojnika, a nagomilavanje trupa se nastavlja i dalje. SAD su prema Crnom moru poslale ratne brodove na šta ih je Rusija upozorila da će snositi posledice.

Inače prošlog meseca SAD su na crnu listu stavile nekoliko ruskih diplomata i nekoliko ruskih preduzeća koja imaju veze sa ruskom vladom, a sve to zbog navodnog trovanja opozicionara Alekseja Nevaljnog.

Američki predsednik Džo Bajden, ponudio je svom ruskom kolegi, predsedniku Vladimiru Putinu da se sastanu i razgovaraju o trenutnoj krizi oko Ukrajine. Iz Rusije su rekli da pozitivno gledaju na poziv predsednika SAD i da je taj njegov poziv u razmatranju.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
pobuna-među-naprednjacima-zbog-60-eura

Pobuna naprednjaka zbog 60 eura: više nikada nećemo da glasamo za vas !

čuvari-vatre-izdali-generalni-štrajk

Srđan Žunić: Čuvari vatre su nas izdali, idemo sa narodom na ulicu bez njih