(VIDEO) Šiptari u Bujanovcu skidaju Srpsku zastavu i postavljaju Albansku

šiptari-skinuli-srpsku-zastavu-u-bujanovcu

Nakon jučerašnjih provokacija iz Hrvatske, imamo nove provokacije, ovog puta iz same Srbije, iz mesta Končulj opština Bujanovac, gde su građani Albanske nacionalnosti skinuli Srpsku zastavu, pa istakli zastavu Albanije.

Zastavu su skinuli, zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju, sa još nekoliko nepoznatih građana Albanske nacionalnosti.

Oni su prvo skinulu Srpsku zastavu, bacili je na zemlju, pa su umesto nje postavili zastavu Albanije, a pokušavali su i da obrišu slova sa spomen ploče.

Na ovom mestu su 26.02.2000 godine, u terorističkom napadu takozvane OVPBM ranjena tri srpska policajca, a major policije Slaviša Dimitrijević je tom prilikom izgubio život. U okršaju sa policijom je ubijen i napadač, pripadnik terorističke OVPBM Fatmir Ibiši.

Šiptarski građani su na čelu sa potpresednikom Bujanovca Šćiprim Muslijem, upravo na ovom mestu oskrnavili spomen obeležje stradalom majoru policije Slaviši Dimitrijeviću i postavili zastavu druge zemlje, tj. zastavu Albanije.

Related articles

dr.-dejan-žujović-hospitalizovan-ali-stabilno-vesti

Dr. Dejan Žujović ipak dobro

Dr. Dejan Žujović je u Nedelju ujutru hospitalizovan na Institutu za kardiovaskularne bolesti, ali njegovo stanje je stabilno i nije životno ugrožen. Dr. Dejan Žujović je pre nekoliko meseci preležao koronu, koja je ostavila posledice na njegovim plućima i srcu. Dr.Žujović je juče hospitalizovan zbog toga što mu se u plućima nakupila voda, pa je […]

građani ekonomskog tigra vape za 30 eura

Stanovnici ekonomskog tigra vape za 30 eura

Danas je počelo online prijavljivanje za prvih 30 eura koje će država kao pomoć dati svim punoletnim građanima Srbije, a koliko su građani siromašni i bez novca, govori i podatak da se već do 13h prijavilo preko milion ljudi za ovu pomoć. Naravno ovaj rekordni broj prijavljenih nije mogao da prođe bez komentara predsednika Srbije […]