in

Ukoliko Kosovo uđe u NATO Srbija proglašava okupaciju Kosova, izlazi iz svih pregovora i poziva zapadne zemlje na poštovanje rezolucije 1244 koju su potpisali

U Srbiji je danas kao bomba odjeknula vest, da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da će podržati ulazak Kosova u NATO.

Erdogan se danas sastao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, a nakon tog sastanka je izjavio da će se zalagati da Kosovo što pre bude primljeno u NATO.

Sem obećanja da će Turska uticati na to, da Kosovo postane članica NATO-a, Erdogan je obećao da će uticati na zemlje koje nisu priznale Kosovo, da to što pre učine.

Nakon zajedničke konferencije Osmani se zahvalila Erdoganu i Turskoj ali i pozvala ostale članice NATO-a, da se ugledaju na Tursku i da što pre prihvate zahtev Kosova za prijem u NATO.

Mogući odgovor Srbije:

Već sada se zna plan koji Srbija ima, za slučaj da se situacija sa Kosovom otme kontroli i da Kosovo bude po hitnom postupku primljeno u NATO.

Ukoliko se desi da Kosovo bude primljeno u NATO, Srpski parlament će Kosovo i Metohoji proglasiti za svoju okupiranu teritoriju i javno će od okupatora (NATO-a) zatražiti da poštuje međunarodno pravo i da napusti srpsku teritoriju.

Drugi korak je napuštanje svih pregovora koji se vode sa privremenim kosovksim institucijama i Briselom, a oko statusa Kosova.

U trećem koraku Srbija će od zapadnih zemalja, evropskih institucija i NATO-a, zatražiti da poštuju rezoluciju 1244, po kojoj je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije.

Agresivni odgovor Srbije:

Pored ovih nekoliko diplomatskih koraka koja Srbija može da preduzme ukoliko dođe do ulaska Kosova u NATO, Srbija ima i nekoliko još agresivnijih odgovora.

Prvi je pozivanje Ruske vojske da se vrati na Kosovo i da zaštiti srpske građane na Kosovu, ali i da na teritoriji Kosova postavi svoje vojne baze.

Drugi korak je pozvanje Kine da se priključi mirovnoj misiji na Kosovu i da takođe postavi svoje vojne baze.

Kada se realizuje ulazak Ruske i Kineske vojske na Kosovo, Srbija može poslati i svoju vojsku na Kosovo jer je to u skladu sa rezolucijom 1244.

Iako izgleda da je Srbija u bezizlaznoj situaciji, to u stvarnosti i nije baš tako i lako se sve može promeniti, a tek tada bi Kosovo bilo milionima svetlosnih godina od samostalnosti, a EU i SAD bi dobile veliki problem u srcu evrope i na Balkanu.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
borba ruskih helikoptera i pvo video

(VIDEO) Pogledajte borbu Ruskih borbenih helikoptera i Ukrajinske PVO

Hrvati traže sankcije za Srbiju

Nakon večerašnjeg protesta podrške Ruskom narodu u Beogradu, Hrvati traže sankcije za Srbiju