Connect with us

Vesti

Na stotine krivičnih prijava protiv visokih funkcionera stoje u fijokama

Published

on

stotine krivičnih prijava protiv visokih funkcionera

Pravosuđe u Srbiji je u velikom problemu, a dokaz za to su na stotine krivičnih prijava, koje su podnešene protiv visokih vladinih funkcionera i koje stoje u fijokama i ništa se ne preduzima povodom tih prijava.

U podnošenju krivičnih prijava protiv političara iz vlasti prednjače lideri opozicije, ali ima i dosta prijava koje su podneli razni pokreti, udruženja, nevladine organizacije, pa i obični građani.

Veliki broj afera koje su kao serija zemljotresa proteklih godina, potresale naprednjački režim i dan danas stoje nerešene, a da li će se ikada postupati po njima niko ne zna.

Samo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića podnešeno je na stotine krivičnih prijava. ali se po njima nikada nije postupalo. Neke od tih krivičnih prijava su se odnosile na kršenje Ustava Srbije, a bilo je i krivičnih prijava koje su predsednika optuživale za uvredu časti drugih političara, podsetićemo Vas na suđenje sa Boškom Obradovićem koje je Vučić izgubio i osuđen je na novčanu kaznu.

Potpresednica SSP Marinika Tepić je političar koji prednjači u podnošenju krivičnih prijava protiv naprednjačke vlasti i njihovih koalicionih partnera, a najnovija je prijava protiv Dragana Markovića Palme, koja ga optužuje za podvođenje i pedofiliju.

Krivične prijave protiv predsednika Aleksandra Vučića i drugih visokih funkcionera prošle nedelje je podneo i Pokret Živim za Srbiju, čiji je predsednik dr.Jovana Stojković. Oni su predsednika i još nekoliko osoba optužili za širenje panike i sada se te prijave nalaze u tužilaštvu, ali do danas po njima nije postupano.

Podsećamo Vas da je Marinika Tepić podnela krivičnu prijavu i protiv gospođe Zagorke Dolovac koja obavlja funkciju Republičkog javnog tužioca. Ona je protiv nje podnela prijavu zbog nečinjena, tj. optužila ju je, da iako su joj dosavljeni brojni dokazi o raznim krivičnim delima i aferama, nije preduzela ništa.

Upravo zbog brojnih slučajeva nečinjenja, pojedini lideri opozicije stalno upozoravaju nadležne državne organe da moraju da sporvode zakone ili će kada za to dođe vreme, sesti na optuženičku klupu zajedno sa osumnjičenima, ali za sada je rešen veoma mali broj državnih afera, dok je većina i dalje misterija.

Vesti

Vuletić danas predaje policiji dokaze o povezanosti Veljine mafije i SNS funkcionera

Published

on

vuletić-danas-policiji-predaje-dokaze

Profesor Vladimir Vuletić je u poslednjih nekoliko meseci u više navrata govorio o raznim kriminalnim aktivnostima Velje nevolje i njegovom tesnom saradnjom sa visokim funkcionerima SNS-a. Vuletić je konačno rešio da te svoje tvrdnje potkrepi i dokazima, pa će danas policiji predati dokaze koji ukazuju na saradnju Veljine mafijaške grupe i Srpske napredne stranke.

Vuletić će danas tačno u podne, pripadnicima SPBOK-a, dostaviti dokaze o povezanosti i saradnji visokih funkcionera SNS-a i mafijaške grupe Velje nevolje.

Kako saznajemo, radi se o dokazima koji se odnose na restoran na partizanovom stadionu, a u kome je tokom akcije hapšenja Veljine grupe, pronađeno dosta oružija i droge.

Podsećamo Vas da je profesor Vladimir Vuletić u više navrata govorio o povezanosti i saradnji visokih državnih funkcionera i mafijaške grupe Velje nevolje, ali kako policija i tužilaštvo do sada nisu reagovali, on je rešio da sada preda i dokaze.

Ostaje da vidimo, da li će policija nakon dobijanja dokaza, konačno krenuti u obračun sa pravom mafijom i onima koji su zapravo i stvorili klan Velje nevolje, ili će ovi dokazi biti nedovoljni da bi se pokrenula velika akcija policije.

Continue Reading

Vesti

(Video) Šešelj optužio Đinđića za Stambolićevo i Ćuruvijino ubistvo

Published

on

šešelj-optužio-đinđića-za-ubistvo-slavka-ćuruvije-i-ivana-stambolića

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je tokom jutrošnjeg gostovanja u jutarnjem programu Happy televizije, optužio pokojnog premijera Zorana Đinđića da je lično odgovoran za ubistva Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije.

Šešelj je u jutarnjem programu rekao da je Zoran Đinđić odgovoran za niz nerešenih ubistva koja su se desila pre i za vreme vladavine DOS-a.

On je rekao kako je Zoran Đinđić, zajedno sa CIA-e ubio Ivana Stambolića i novinara Slavka Ćuruviju. Vojislav Šešelj tvrdi da Zoran Đinđić nije želeo da Ivan Stambolić bude kandidat na izborima te je organizovao njegovo ubistvo, a kasnije je za to optužio režim i predsednika Slobodana Miloševića.

Šešelj je Zorana Đinđića optužio i za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije za koga je javnost sumnjala da je ubijen od strane tadašnjeg režima, a podsećamo vas da su neki mediji preneli da mu je neposredno pre ubistva pretio tadašnji ministar informisanja, a sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

vučić-pretio-ćuruviji

Continue Reading

Vesti

Marinika Tepić: Vučićeva poseta Jagodini je direktna poruka tužilaštvu da odustane od gonjenja Palme

Published

on

marinika-tepic-o-vucicevoj-poseti-jagodini-i draganu-markovicu-palmi

Marinika Tepić potpresednica Stranke slobode i pravde smatra da je današnji odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u posetu Jagodini i Draganu Markoviću Palmi, koji je osumnjičen za pedofiliju i podvođenje, direktna poruka tužilaštvu da odustane od Markovićevog gonjenja i istrage.

Marinika Tepić tvrdi da je Vučić i ranije na isti ovakav način remetio i zataškavao brojne istrage, pa je podsetila na slične situaciju kada se direktno umešao u istragu za ubistvo Olivera Ivanovića i za osumnjičenog Milana Radojčića tvrdio da je nevin, a nakon njegovog javnog obraćanja tužilaštvo je prekinulo sa daljom istragom protiv Radojčića.

Aleksandar Vučić se takođe mešao i u istragu o padu helikoptera Vojske Srbije i tada je takođe zaštitio Zlatiobora Lončara i Bratislava Gašića koje je javnost smatrala krivim za tu nesreću, nakon Vučićevog javnog obraćanja sve istrage su zaustavljene, a za tu nesreću nikada niko nije odgovarao.

Vučić se takođe umešao i u aferu naplatna rampa u kojoj je stradala Stanika Gligorijević. Tada je Vučić tvrdio da je Zoran Babić nevin i da nije vozio automobil koji je izazvao ovu nesreću. Na video snimku sa naplatne rampe neko je isekao dva minuta snimka koji nikada nisu prikazani sudu, ni javnosti. Vučić je tvrdio da je gledao taj snimak ali da ga ne može predati sudu jer je previše jeziv, kasnije je tvrdio da nikada nije video nikakav snimak.

Marinika Tepić tvrdi da su ovakvi Vučićevi pritisci na tužilaštvo već viđeni i ranije u brojnim aferama i zataškavanjima i da se nakon ovoga gotovo sa sigurnošću može očekivati prekid istrage protiv Dragana Markovića Palme i njegovo oslobađanje.

Continue Reading

Trending