in

Turci najavili kupovinu Ruskih aviona SU-35 i SU-57 umesto američkih F-16

Turske vlasti su dopustile mogućnost, da njihova zemlja kupi Ruske borbene avione SU-35 i SU-57, umesto američkih F-16.

Šef uprave za vojnu industriju Turske Ismail Demir je dao zeleno svetlo za kupovinu ruskih lovaca SU-35 i SU-57, umesto američkih F-16.

Demir je istakao, da Turska veoma lako može kupiti ruske aparate SU-35 i SU-57, ako dođe do zamrzavanja prodaje aviona F-16.

Ako bude potrebno u svakom ternutku može biti pokrenuta tema kupovine ruskih borbenih aviona. Naša industrija čini sve kako bi osigurala bezbednost Turske i ako je potrebno, uvek možemo pronaći izlaz na drugoj strani, naglasio je Demir.

Turska javnost je o kupovini 40 lovaca F-16V, block 70 i block 80, saznala početkom oktobra meseca. Na ovom ugovoru se radi, otkako je Turska isključena iz programa kupovine aviona F-35, a isključena je nakon što je od Rusije kupila PVO sisteme S-400.

F-16V-turski-avioni
F-16V

Turske vlasti su u jednom trenutku čak tražile povrat novca od SAD, nakon što su SAD stoporile prodaju F-35, ali su oni to odbili i umesto povratka novca im ponudili avione F-16V.

Turki mediji u poslednjih nekoliko dana masovno najavljuju da je došlo vreme da se američki F-16 lovci, zamene ruskim avionima SU-35 i SU-57. Raspoloženje javnosti u turskoj je sada takvo, da javno navijaju za kupovinu ruskih borbenih aviona.

Ako se Turska odluči da pored PVO sistema S-400, sada kupi i ruske borbene avione, nije isključeno da SAD pokrenu izbacivanje Turske iz NATO-a.

What do you think?

Written by Specijal Info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0
vesna vasiljević odvedena u ludnicu

Vesna Vasiljević pripadnica MUP-a, koja je danas uhapšena, nasilno odvedena u psihijatrijsku bolnicu Laza Lazarević

goran-džonić-ubica-porodice-đokić-aleksinac

Ovo je Goran Džonić (59) osumnjičen da je ubio porodicu Đokić, radio u policiji kao vatrogasac