Connect with us

Vesti

Tužilaštvo mora ispitati Palmu da li njegove izjave imaju veze sa pogibijom Stanike Gligorijević

Published

on

Dragan Malković Palma je pre nekoliko dana gostovao na televiziji Happy i tom prilikom je pominjao partnere iz vlasti i saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala jedna osoba, a o kojoj on zna sve.

Postoji osnovana sumnja, a i u javnosti se priča, da je Dragan Marković Palma govorio, o saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi u Doljevcu u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, kada je na njen automobil naleteo automobil direktora koridora Zorana Babića, visokog funkcionera SNS-a.

Očogledno je da je Dragan Marković Palma, svojim koalicionim partnerima želeo da pošalje poruku, da ukoliko ga puste niz vodu i on ima keca u rukavu i da će progovoriti o stvarima koje bi mogle da sruše i celu Vladu Srbije.

Svima je poznato da se u javnosti spekulisalo o tome, da je službeni automobil koridora, kada se dogodila nesreća vozio upravo Zoran Babić, a ne njegov vozač, ali da je to kasnije zataškano. Sporna je bila i činjenica da su falila dva ključna minuta snimka nesreće.

U jednom trenutku se u sve umešao i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pa je javno tvrdio da Zoran Babić nije kriv.

Tužilaštvo ćuti:

S obzirom da je Dragan Marković Palma javno izjavio da ima saznanja o saobraćajnoj nesreći u kojoj je neka osoba stradala tuđom krivicom, a znajući da je prikrivanje takvog dela, zapravo krivično delo, nije jasno zbog čega tužilaštvo nije reagovalo na izjave Dragana Markovića i pozvalo ga na saslušanje u vezi sa tim izjavama.

Tužilaštvo bi moralo da reaguje po službenoj dužnosti i da Dragan Marković Palma objasni, o kakvoj je saobraćajnoj nesreći govorio u kojoj je jedna osoba izgubila svoj život. Morao bi da objasni ko su ljudi iz vlasti koji su izazvali tu nesreću i ko je osoba koja je u toj nesreći izgubila svoj život.

Međutim iz tužilaštva se još uvek niko nije oglasio povodom, slobodno možemo reći, skandaloznih izjava Dragana Markovića Palme, da poseduje informacije o saobraćajnoj nesreći u kojoj je jedna osoba izgubila život, ali da se ti njegovi partneri iz vlasti ne brinu, jer on neće o tome da priča. Drugim rečima Dragan Marković Palma kaže: “posedujem informacije o krivičnom delu, ali ću ih skriti i o njima neću da pričam, ne brinite ništa”.

Na društvenim mrežama se sve više špekuliše da je sasvim sigurno reč o Zoranu Babiću, ali da se tužilaštvo ne usuđuje da pozove Markovića na saslušanje, jer bi se tako otvorila pandorina kutija, a onda bi pala i cela Vlada Srbije, jer su navodno mnogi iz vlasti umešani u ovaj slučaj.

Vesti

Vesna Vasiljević pripadnica MUP-a, koja je danas uhapšena, nasilno odvedena u psihijatrijsku bolnicu Laza Lazarević

Published

on

Vesna Vasiljević, aktivni pripadnik MUP-a, koja je javnosti objavila informacije o mobingu i protivzakonitim radnjama u MUP-u, danas je uhapšena i nasilno smeštena u psihijatrijsku bolnicu Laza Lazarević.

Podsećamo Vas da je danas Vesna Vasiljević uhapšena zajedno sa Bojanom Savićem, osnivačem Građanske Patrole, koji je stao u njenu zaštitu, zajedno sa narodnim pokretom UNS.

Dok ovo pišemo ispred bolnice Laza Lazarević se nalaze pripadnici Građanske Patrole i pripadnici UNS-a, koji pozivaju sve koji su u mogućnosti da dođu ispred bolnice, kako bi se izvršio pritisak naroda na režim.

Bojan Savić tvrdi da je Vesna Vasiljević, sasvim normalna žena, koja je do danas normalno radila u MUP-u, gde je radila na izdavanju ličnih karata i ostale dokumentacije. On tvrdi da je sve ovo organizovano od strane policije, kako bi prikrili svoje nezakonite radnje.

Continue Reading

Vesti

REPRESIJA: Bojan Savić uhapšen, podnešena mu krivična prijava zbog ometanja službenog lica

Published

on

Pre otprilike tri sata, policija je uhapsila osnivača Građanskih Patrola Bojana Savić, zbog toga što je branio aktivnu radnicu MUP-a, Vesnu Vasiljević koja je na poslu trpela mobing i koja je takođe uhapšena.

Bojan Savić je u policijskoj stanici Voždovac zadržan oko 4 sata, gde mu je podnešena krivična prijava zbog navodnog “ometanja službenog lica”.

Celo vreme, ispred policijske stanice su bili pripadnici Ujedinjenog Naroda Srbije, Srđan i Aca, koji su pozivali narod da se okupi ispred policijske stanice u Voždovcu, kako bi se Bojanu Saviću pružila podrška.

Inače, Vesnu Vasiljević, pripadnicu MUP-a, koja je takođe uhapšena, policija je sa vozilom hitne pomoći odvezla na nepoznatu lokaciju.

Bojan Savić je tek nakon izlaska iz policijske stanice saznao da je Vesna Vasiljević, aktivna pripadnica MUP-a, odvedena sanitetom u nepoznatom pravcu.

Dok ovo pišemo, Bojan Savić i Ujedinjeni Narod Srbije su krenuli u potragu za Vesnom Vasiljević, jer sumnjaju da je režim spreman čak i na ubistvo gospođe Vesne Vasiljević, kako bi zataškali svoje protivzakonite radnje.

Continue Reading

Vesti

U Srbiji uvedene COVID propusnice, stupaju na snagu od Subote u 22h.

Published

on

U Srbiji su uvedene COVID propusnice i one stupaju na snagu od Subote od 22:00h.

Covid propusnice će od subote uveče, biti obavezne u svim kafićima, restoranima, kafanama, klubovima, diskotekama, splavovima, kladionicama, pečenjarama i svim mestima na koje nije obavezno da se bude.

Kako je izjavila premijerka Ana Brnabić, od Subote uveče će sve inspekcijske službe, kao i komunalna milicija krenuti sa pooštrenom kontrolom svih ugostiteljskih objekata. Ona dodaje da se pooštravanje kontrole neće odnositi samo na ugostiteljske objekte gde je potrebna COVID propusnica, već i na trgovinske i ostale objekte, gde je obavezno nošenje maski i držanje rastojanja.

covid propusnice

ŠTA JE POTREBNO DA BI SE UŠLO U UGOSTITELJSKI OBJEKAT:

Da bi ste mogli da uđete u neki ugostiteljski objekat, biće vam potreban jedan od četri dokaza.

Za one koji su vakcinisani:

Za vakcinisane je potrebno da pokažu dokaz o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine koja se mora primiti nakon 210 dana.

Za nevakcinisane:

Nevakcinisani mogu ući u ugostiteljske objekte sa PCR testom koji nije stariji od 72 sata, antigenskim testom koji nije stariji od 48h i dokazom o preležanom kovidu u poslednjih 7 meseci.

KOVID REDARI ĆE MOĆI DA TRAŽE LIČNE KARTE:

Premijerka Srbije, Ana Brnabić je na konferenciji za novinare izjavila da će osobe zadužene za kontrolu covid propusnica, moći da legitimišu građane i da će Vlada Srbije u ovih nekoliko dana doneti posebnu uredbu za to.

Po zakonu Republike Srbije legitimisanjem je do sada mogla da se bavi samo policija, vojna policija, komunala milicija i slične službe, a sada imamo novost da će to ovlašćenje imati i takozvani covid redari.

Continue Reading

Facebook

Trending